Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Yunanistan Adalet Bakanlığı tarafından meclise getirilen yeni bir tasarı hakkında bilgi veren bir haber içeriğidir.
- Video, Yunanistan'da iltica talebinde bulunan kişilerin gözaltı süresinin sekiz aydan bir aya düşürülmesi tasarısını ele alıyor. Bu tasarı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan ve hala gözaltında tutulan 15 FETÖ'cü eski askerin serbest bırakılmasını engellemeye yönelik. Ayrıca, Yunanistan'ın Türkiye'nin üç kez yaptığı iade taleplerini reddettiği ve Danıştay'ın 4 Mayıs'ta son kararı vereceği belirtiliyor.
- 00:01Yunanistan'da Yeni İade Yasası
- Yunanistan Adalet Bakanı tarafından meclise getirilen tasarı, başka bir ülkenin iadesini istediği ve iltica talebinde bulunan kişilerin en fazla sekiz ay gözaltında tutulabilmesini kaldırıyor.
- 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra kaçan sekiz FETÖ'cü eski askerin gözaltı süresi bir ay sonra teslim edilmesi gerekiyor.
- Yeni tasarı, bu kişilerin serbest bırakılmasının önüne geçiyor.
- 00:31FETÖ Üyelerinin Serbest Kalma Riski
- Yunanistan halihazırda darbecilere kucak açan ülke konumunda ve FETÖ üyelerinin serbest kalması Atina'yı zor durumda bırakabilir.
- Serbest kalmaları durumunda bu kişilerin başka bir Avrupa ülkesine gitme ihtimalleri bulunuyor.
- Yunan yargısı, Türkiye'nin üç kez yaptığı iade taleplerini reddetti ve hükümet kararlara itiraz etti, Danıştay 4 Mayıs'ta son sözü söyleyecek.