• Buradasın

    MYK'da Kadın Kotası Sorunu

    youtube.com/watch?v=nSnovW8OqGg

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir konuşmacının MYK (Muhtelifler Kurulu) hakkında bilgi verdiği bir yorum formatındadır. Konuşmacı, bir hukukçu partili arkadaşıyla da görüşmüş olduğunu belirtiyor.
    • Videoda, MYK'da kadın kotası sorunu ele alınıyor. Konuşmacı, 18 MYK'da %33 kadın kotası olduğunu ancak genel başkan yardımcısı olarak atanmış kişilerin arasında sadece üç kadın olduğunu, bunun yerine altı olması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, bu atamaların seçim değil, genel başkanın ataması olduğu için kota uygulanmadığını ve bu durumun partinin içselleştirdiği bir atama olduğu için daha fazla kadın olması gerektiğini belirtiyor.
    MYK'da Kadın Kotası Sorunu
    • MYK (Merkezi Yönetim Kurulu) açıklandı ve ilginç bir durum ortaya çıktı.
    • MYK'da %33 kadın kotası bulunmasına rağmen, 18 genel başkan yardımcısından sadece 3'ü kadın.
    • Hukukçu partili bir arkadaş, MYK seçiminin değil genel başkanın ataması olduğu için kota olmadığını belirtti.
    • Partinin içselleştirdiği atamada kadın sayısını çoğaltmak yerine azalttığı, bu durumun %15 civarında kadın oranına neden olduğu ifade edildi.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor