Buradasın
Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'nun Göç ve Diaspora Komisyonu Teklifi
youtube.com/watch?v=_FUZW2N7XkoYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'nun göç ve diaspora komisyonu kurulması için hazırladığı kanun teklifini konu alan bir haber sunumudur.
- Videoda Yeneroğlu, Türkiye'nin dünyadaki göç hareketlerinin merkezi olduğunu belirterek, bu konudaki politikayı belirleyecek bir komisyonun kurulmasının önemini vurgulamaktadır. Teklif, yasama organı bünyesinde göç ve diaspora konusunun ele alınacağı bir daimi ihtisas komisyonu oluşumunu içermektedir. Yeneroğlu, teklifin yaklaşık onbir milyon kişiyi ilgilendirdiğini, bunların yarısından fazlasının Batı Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları olduğunu ve komisyonun çalışma alanlarından birinin Suriyeli göçmenler olacağını belirtmektedir.
- Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı'nın Göç ve Diaspora Komisyonu Teklifi
- Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, göç ve diaspora komisyonu kurulması için bir kanun teklifi hazırladı.
- Yeneroğlu, Türkiye'nin dünyadaki göç hareketlerinin merkezi olduğunu ve bu konudaki politikayı belirleyecek bir komisyonun kurulmasının önemini vurguladı.
- Teklif, Türkiye'de göç ve diaspora konusunun yasama organı bünyesinde ele alınacak bir daimi ihtisas komisyonu oluşumuyla ilgilidir.
- 00:42Teklifin İçeriği ve Hedefleri
- Yeneroğlu, teklifi birçok sivil toplum kuruluşu ve akademisyenden görüş alarak hazırladı ve başbakan Binali Yıldırım ile cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.
- Türkiye'nin bir göç ülkesi olduğunu kabul etmek, ülkenin dünyadaki göç hareketlerinin merkezinde olmaya devam edeceği anlamına gelmektedir.
- Meclis bünyesinde yürütmenin ilgili birimlerini denetleyecek, koordine edecek ve göç ülkesi olgusunu kamuoyunda daha bilinçli bir biçimde ele alacak bir yasama organı mekanizması eksik durumdadır.
- 01:19Komisyonun Çalışma Alanları
- Yeneroğlu'na göre teklif yaklaşık on bir milyon kişiyi ilgilendiriyor, bunların yarısından fazlası ağırlıklı olarak Batı Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları.
- Göç hareketleri, özellikle de Suriyeli göçmenler komisyonun çalışma alanlarından biri olacak.