Buradasın
Mansur Yavaş ve Necmettin Keskin Arasındaki Hukuki Mesele Röportajı
youtube.com/watch?v=dozqKkWyRXkYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir televizyon programında sunucu Yavuz Bey'in Yama Savaş Yapı Şirketi ve Savaş Pazarlama Anonim Şirketi'nin avukatı Murat Gürses ile yaptığı röportajı içermektedir.
- Röportajda, Mansur Yavaş ve Necmettin Keskin arasındaki hukuki mesele detaylı olarak ele alınmaktadır. Murat Gürses, iki firmanın Necmettin Keskin ile imzaladığı danışmanlık sözleşmesi ve Mansur Yavaş ile kurduğu vekalet ilişkisini açıklamakta, Necmettin Keskin'in sözleşmedeki edim-der'i yerine getirmemesi ve iradeyi fesata uğratmaya çalışması nedeniyle açılan davaları anlatmaktadır.
- Röportajda ayrıca, Necmettin Keskin'in sahte imza tartışması, Mansur Yavaş'a 900 bin lira ödemesi gereken ücreti ödememesi, ortadan kaybolması ve yargılamalardan kurtulmak için ortam dinlemeleri ve ses kayıtları kullanarak tehditlerde bulunduğu, Ankara'nın eski belediye başkanına bilgi paylaşacağı gibi tehditler yaptığı belirtilmektedir.
- Mansur Yavaş ve Necmettin Keskin Arasındaki İlişki
- Mansur Yavaş ve Necmettin Keskin arasında bir avukatlık ilişkisi ve vekalet sözleşmesi bulunmaktadır.
- Necmettin Keskin, Yama Savaş Yapı Şirketi ve Savaş Pazarlama Anonim Şirketi ile 7/11/2009 tarihinde bir danışmanlık sözleşmesi imzalamıştır.
- Son yıllarda bilginin hızlanmasıyla birlikte hukuk büroları belli alanlarda uzmanlaşmaya başlamıştır.
- 01:56Sözleşme Detayları
- Necmettin Keskin ile sözleşme imzalandığında doğrudan bir adres belirtilmemiş, başarıya endeksli olarak katkı sağlayabilecek hukuk bürolarından hizmet alınması için Necmettin Bey'e verilmiştir.
- Anlaşma, yargılamada alınacak hizmetin başarıya ulaşırsa ücret ödemesi yapılması, gerçekleşmezse ödeme yapılmaması şeklinde yapılmıştır.
- Bu anlaşma avukatlık kanunu uygundur.
- 02:55Mansur Yavaş ile İlişki
- Mansur Yavaş ile sözlü olarak vekalet ilişkisi kurulmuştur.
- İlk görüşme yapıldığı gün, müvekkiller tarafından keşide edilen ve Necmettin Keskin tarafından ciro edilen bir senetle Mansur Bey'e teminat altına alınmıştır.
- Davanın hazırlanma aşamasında Mansur Bey'in katkıları alınmıştır.
- 04:13Temlikname ve Tahsilat Süreci
- Necmettin Bey, müvekkillerinden kendi alacağını garanti altına alabilmek için temlikname talep etmiştir.
- Temlikname, bir kişideki alacağınızı üçüncü bir kişiye devretmenizdir.
- Necmettin Bey, mahkemeye başvurarak devam eden kısmın bir miktarını kendi üzerine almış ve icra müdürlüğü'nden tahsilat yapmıştır.
- 05:23Ödeme Sorunu
- Necmettin Keskin'e yaklaşık 3 milyon 200 bin lira ödeme yapılmıştır.
- Mansur Yavaş'a ödemesi gereken para 100 bin dolar (yaklaşık 900 bin lira) olmasına rağmen, Necmettin Keskin bu parayı ödememiştir.
- Kurlarda yükselme olunca Necmettin Keskin, bu parayı hiç ödememe kararı almıştır.
- 06:21Senet Tartışması
- Temlikname verilirken ilk verilen senedin iadesi koşulu getirilmiştir.
- Necmettin Bey, Mansur Bey'den şahsi senedini istemiş ve Mansur Bey de bu senetle ilgili herhangi bir işlem yapmayacağını söz vermiştir.
- Alacağını tahsil edemediğinde mahkeme, senedin imzasının sahte olduğunu tespit etmiştir.
- 08:07Necmettin Keskin'in Rolü ve Davanın Sonuçları
- Sözleşmeye göre Necmettin Keskin'in ücretinin alınabilmesi, davanın tamamen sona ermesi ve müvekkilin alacağına kavuşmasından sonra ödenecekti.
- Necmettin Keskin, temlikname vermeye ikna edince müvekkiller erken paraya ulaşmış ve dava boyunca kendisi açısından kesinleşmişti.
- Davanın bitmemesi için elinden gelen her şeyi yapmış, çünkü daha fazla para istiyordu.
- 09:45Davanın Sonuçları ve Mağdurlar
- Necmettin Bey'in eylemleri sebebiyle davayı olması gerekenden yaklaşık 8-9 milyon daha az bir rakamla anlaşarak bitirmek zorunda kalmışlardır.
- Müvekkillerin bu mesele sebebiyle büyük oranda mağdur olduklarını belirtmektedir.
- Mansur Yavaş da mağdurlardan biridir çünkü çok büyük emeği olmuş, özellikle ek davanın hazırlanmasında büyük katkılar sağlamış, fakat hak etmeyen kişi parasını almış ve bir kenara çekilmiştir.
- 11:48Davalar ve Siyasi Yıpratma
- Konuşmacı, Necmettin Keskin'e açılan davaların siyasi olarak ciddi yıpratma kampanyasının bir malzemesi haline geldiğini belirtiyor.
- Davalar yıllardır devam ediyor ve Necmettin Keskin'e sözleşmedeki edim-der'i yerine getirmemesi ve iradeyi fesata uğratmaya bağlı olarak şantaj ve tehdit gibi yöntemlere başvurması nedeniyle açılmış.
- Necmettin Keskin, yargılamalardan kurtulabilmek için daha önce yaptığı ortam dinlemelerini ve ses kayıtlarını ortaya çıkararak davaları geri çekmelerini ve parayı istemekten vazgeçmelerini tehdit etmiş.
- 13:02Tehditler ve Adalet Arayışı
- Konuşmacı, mağdur edilmiş ve adalet arayan kişilerin hukuktan başka seçeneği olmadığını vurguluyor.
- Necmettin Keskin, Ankara'nın eski belediye başkanına bilgileri paylaşacağı gibi tehditler defalarca konuşmacıya, müvekkillerine ve Mansur Bey'e söylenmiş.
- Bu tehditlerle ilgili yazılı beyan da var ve yargılamada ceza alma konusu edilmiş belgelerden biri olarak yer almış.