• Buradasın

    Eğitim İşinde İhraç Edilen Öğretmenler ve Yargı Davası

    youtube.com/watch?v=jz9qGwCrroo

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Eğitim İş Sendikası içindeki yedi öğretmenin ihraç edilmesi ve bu karara karşı açılan yargı davasını konu alan bir haber sunumudur. Videoda Ayla Salmanlı ve Yıldırım Koç gibi konuşmacılar yer almaktadır.
    • Video, Eğitim İş Sendikası'nın 20 Ocak'ta olağanüstü topladığı kurultayla yedi öğretmenin ihracına karar vermesi ve bu kararın yargıya taşınması sürecini anlatmaktadır. İhraç edilen öğretmenlerin PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye gösterdiği tepki ve Diyarbakır ailelerine destek ziyareti nedeniyle ihraç edildiği belirtilmektedir. Avukat İslam Aslan, ihraç kararlarının hukuka aykırı olduğunu ve hukuki süreç sonuçlanmadan ihraç yazılarının gönderilmesinin suç oluşturduğunu vurgulamaktadır.
    Eğitim İşinde İhraç Süreci
    • Eğitim işi, tam bağımsız Türkiye idealinden ve sınıf mücadelesi kararlılığından koparmaya çalışanlar var.
    • İhraç edilen öğretmenler kararı yargıya taşıdı.
    • Eğitim işinde yaşanan gelişmeler ve ihraç süreci, dünya, bölge ve Türkiye'deki sınıfsal ve siyasal saflaşmadan bağımsız değildir.
    00:28İhraç Kararının Arka Planı
    • Eğitim İş Sendikası içindeki Hepimiz Sendikası grubu üyesi yedi öğretmen, Diyarbakır ailelerine destek ziyaretinde bulunmuştu.
    • Öğretmenlerin PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye gösterdiği tepki Eğitim İş'i rahatsız etti.
    • Sendika genel merkezi, 20 Ocak'ta olağanüstü topladığı kurultayla yedi öğretmenin ihracına karar verdi.
    01:03İhraç Kararına Karşı Yargı Süreci
    • İhraç edilen öğretmenler kararı iptal talebiyle yargıya taşıdı.
    • Adliye ek binası önünde Hepimizin Sendikası gruba adına açıklamayı Ayla Salmanlı yaptı.
    • Açıklamada, terör örgütü PKK ve uzantısı HDP'nin yanındasınız ya da bunların patronu ABD emperyalizmine isyan eden Diyarbakır analarının yanındasınız şeklinde bir seçim sunuldu.
    01:32İhraç Kararının Hukuki Yönleri
    • Hepimizin Sendikası grubu avukatı İslam Aslan, ihraç kararının hukuka aykırı olduğunu söyledi.
    • Olmayan bir disiplin yönetmeliğine dayanarak verilen ihraç kararları hukuka ve kanuna aykırıdır.
    • Hukuki süreç sonlanmadan ihraç yazılarının geldiği belirtildi ve bunun suç oluşturduğu vurgulandı.
    02:19Sendika Hukukunun Kullanımı
    • Sendika hukukunu ideolojik mücadelelerinin aracına dönüştürdüler.
    • Bu durum, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 118. maddesinde ifade edilen sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi ismindeki suçu oluşturmaktadır.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor