• Buradasın

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatıyla Çiftçilere Ücretsiz Hazine Arazisi

    youtube.com/watch?v=i6PD7-C3sKk

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çiftçilere ücretsiz hazine arazisi tahsis edilmesi konusunda bilgi veren bir haber içeriğidir.
    • Videoda, yedi ilde (Kayseri, Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Muş ve Sivas) tespit edilen 14 bin dekardan tarımsal üretime elverişli olanların çiftçilere ücretsiz tahsis edileceği belirtiliyor. Uygulama, ekilmeyen ve atıl durumdaki boş arazileri üretime kazandırmak amacıyla yapılmakta ve Türkiye'de 23,1 milyon hektar işlenen tarım alanına ek yeni alanlar oluşturulması hedefleniyor. Başvuru süreci 1 Haziran 2020'de sona ermiş ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talepleri değerlendirilerek hak kazananlara tahsisler gerçekleştirilecektir.
    Çiftçilere Ücretsiz Hazine Arazisi Tahsisi
    • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Kayseri dahil yedi ilde hazine arazilerinin tarım ve orman il müdürlüklerine tahsisi sağlanacak.
    • Tespiti yapılan 14 bin dekar hazine arazisinde tarımsal üretime elverişli olanlar çiftçilere ücretsiz olarak tahsis edilecek.
    • Uygulama ilk olarak Kayseri, Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Muş ve Sivas'ta uygulanacak.
    00:36Uygulamanın Hedefleri ve Detayları
    • Ekilmeyen, atıl durumdaki boş arazileri üretime kazandırmak olan uygulamayla Türkiye'de 23,1 milyon hektar işlenen tarım alanına ek yeni alanlar oluşturulması hedefleniyor.
    • 14 bin dekar hazine arazisinde tarımsal üretime elverişli olanların tespitinin yapıldığı ve bu arazilerin bedensiz olarak çiftçilere tahsis edileceği belirtildi.
    • Tahsisler için çiftçilerin başvurularının 1 Haziran 2020'de sona erdiği ve Tarım Orman Bakanlığı'nın talepleri değerlendirilerek hak kazananlara tahsislerin gerçekleştirileceği öğrenildi.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor