Buradasın
Belediye Yönetiminde Borç ve Hukuki Sorunlar Üzerine Toplantı
youtube.com/watch?v=TAygPf43pAYYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir belediye toplantısında Ahmet Türk, Bedia Özgökçe Ertan ve Adnan Selçuk Mızraklı gibi belediye yetkililerinin konuşmalarını içermektedir.
- Toplantıda belediyenin borç durumu, yemek giderleri ve hediyeler hakkındaki iddialar ele alınmaktadır. Ahmet Türk, belediyenin borç durumunu anlatırken, Bedia Özgökçe Ertan görevden alınmalarına dair hukuki süreç hakkında bilgi vermektedir. Adnan Selçuk Mızraklı ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek mesleki deneyimlerini vurgulamaktadır. Ayrıca belediye meclislerinin hukuksuz şekilde feshedildiği ve bazı ilçe meclis üyelerinin görevden alındığı da belirtilmektedir.
- 00:03Belediye Borcu ve Yemek Giderleri
- Ahmet Türk, 2004'te belediyenin 200 milyon lira borçla alındığını ve 2006'da Kayyum atandığında borcun 64 milyon liraya indirildiğini belirtti.
- 31 Mart'ta tekrar seçildiklerinde belediyenin borcu tam 406 milyon liraydı.
- Türk, Süleyman Soylu'nun gelişinde verilen yemek faturasının 266 bin lira olduğunu ve faturaların Hepsiburada'da olduğunu iddia etti.
- 00:49Hukuki Süreç ve Belediye Meclislerinin Feshi
- Bedia Özgökçe Ertan, eşbaşkanlık uygulamasının kadınların yönetimlerde söz hakkını destekleyen bir uygulama olduğunu vurguladı.
- Mahkemeye başvuracaklarını, ardından Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yollarını takip edeceklerini belirtti.
- Belediye meclislerinin hukuksuz şekilde feshedildiğini ve büyükşehir dışında üç ilçede meclis üyelerinin görevden alındığını dile getirdi.
- 01:18Adnan Selçuk Mızraklı'nın Savunması
- Adnan Selçuk Mızraklı, bazı isimlerin cenaze almalarına katılma ve terör örgütüyle bağlantılı kişileri tedavi etme suçlamasıyla ilgili savunma yaptı.
- 30 yıllık doktor olduğunu ve en az 300 bin kişiyle temas ettiğini belirtti.
- Eğer suçluysa meslekten atılacağını, ancak meslekten atılmadığını ve şimdi mi akıllarına geldiğini sordu.