Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir haber programı formatında, Barış Pınarı Harekatı'na gönüllü askerlik yapmak için başvuran vatandaşların röportajlarını içeriyor. Programda, askerlik şubesine başvuran kadınlar ve erkekler yer alıyor.
- Videoda, Savunma Bakanlığı'nın 2300 kişinin Barış Pınarı Harekatı'na katılmak için başvurduğunu açıkladığı belirtiliyor. Bu başvuruların 130'unun kadın olduğu vurgulanıyor. Röportajlarda vatandaşlar, vatan ve millet sevgilerinin her şeyden önce olduğunu, zorlu bir eğitim olsa bile askere gitmek için hazır olduklarını ve Türk kadınlarının cesur ve kahraman olduğunu ifade ediyorlar.
- Barış Pınarı Harekatı'na Gönüllü Askerlik Başvuruları
- Savunma Bakanlığı, 2300 kişinin Barış Pınarı Harekatı'na katılmak için başvurduğunu açıkladı.
- Başvuranların 130'u kadındı ve "bizi askere alın" diyerek askerlik şubelerine koştular.
- Kadınlar, Mehmetçiğe destek olmak için harekete geçtiler ve askerlik yapmak istediler.
- 00:33Kadınların Askerlik İsteği
- Kadınlar "biz de orada olmak istiyoruz" ve "elimizden gelen neyse her zaman yapmaya hazırız" dediler.
- "Bir tane Türk kadını bile bu vatandan bir karış toprak vermez" diyerek vatanseverliklerini vurguladılar.
- "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" diyerek askerlik isteğini dile getirdiler.
- 00:55Askerlik Şubesine Giden Kadınlar
- Dört kadın askerlik şubesinin yolunu tuttu ve vatan, millet sevgilerinin her şeyden önce olduğunu belirttiler.
- Zorlu bir eğitim olacağını kabul ederken, vatan için her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.
- Gönüllü askerlik dilekçelerini veren binlerce kişi başvurularının kabul edilmesini bekliyor.
- 01:28Kadınların Motivasyonu
- "Dünya tarihinde Türk kadınları kadar cesur, Türk kadını kadar kahraman hiçbir kadın yok" denildi.
- Kadınlar, Nene Hatunların ve Şerife Bacı'nın torunları olduklarını, onların gibi şehit olmak için hazır olduklarını belirttiler.