Buradasın
Afet Döneminde Kırılgan Grupların Adalete Erişim Sempozyumu Açılışı
youtube.com/watch?v=OLDTwoAA-dUYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Türkiye Barolar Birliği ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu işbirliğinde düzenlenen "Çocuk Haklarının Geliştirilmesi, Korunması ve İzlenmesi Konusunda Avukatların ve Baroların Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Afet Döneminde Kırılgan Grupların Adalete Erişim Sempozyumu"nun açılış konuşmasını içermektedir.
- Konuşmacı, çocukların korunması ve haklarının savunulması konusunda Türkiye Barolar Birliği'nin ve baroların çabalarını anlatmaktadır. Özellikle 6 Şubat depremi sonrası yaşanan afet durumunda çocukların yaşadığı zorluklar, yaklaşık 5 milyon çocuğun ve ailesinin maddi ve manevi zarara uğraması vurgulanmaktadır. Konuşmacı, bu sempozyum kapsamında 6000 depremzedeye yerinde hukuki yardım faaliyeti gerçekleştirmeyi amaçlayan bir yasa aracının tanıtımını yapacağını belirtmektedir. Ayrıca, Gazze'deki çocukların durumu ve Türkiye Barolar Birliği'nin bu konudaki sorumluluğu da konuşmanın bir parçasıdır.
- Afet Döneminde Kırılgan Grupların Adalete Erişim Sempozyumu
- Türkiye Barolar Birliği ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu işbirliğinde yürütülen "ÇABA" projesi kapsamında "Afet Döneminde Kırılgan Grupların Adalete Erişim" sempozyumu düzenlenmiştir.
- Sempozyuma Türkiye Barolar Birliği Başkanı, BM Çocuklara Yardım Fonu temsilcisi, baro başkanları, kamu kurumları, sivil toplum ve uluslararası kurumların temsilcileri katılmıştır.
- 01:17Çocukların Korunması ve Uluslararası Sorumluluk
- Din, dil, ırk, etnik köken ve mezhep ayrımı yapılmaksızın çocukların korunması en önemli konulardan biridir.
- Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin kabulünden 34 yıl sonra bile çocuklar yaşam hakkı ve istismar gibi hak ihlallerine maruz kalmaktadır.
- Gazze'de 14 bin yakın çocuğun İsrail'in saldırıları nedeniyle hayatını kaybettiği kayıt altına alınmıştır.
- 03:17Türkiye'deki Afet ve Baroların Rolü
- 6 Şubat depreminin üzerinden bir seneyi aşkın bir zaman geçmiş, Türkiye Barolar Birliği ve barolar koordinasyon halinde yaraların sarılmasına devam etmektedir.
- Depremden etkilenen dört ildeki baro başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve meslektaşları, kendi acılarını öteleyerek yurttaşların adalet arayışında büyük özveriyle görev yapmışlardır.
- Yaklaşık 5 milyon çocuk ve ailesi depremden kaynaklı maddi ve manevi zarara uğramış, konteyner kentlerde sağlıksız koşullarda yaşamaktadır.
- 06:21ÇABA Projesi ve Hukuki Yardım
- ÇABA projesi kapsamında 6000 depremzedeye yerinde hukuki yardım faaliyeti gerçekleştirmeyi amaçlayan yasa aracının tanıtımı yapılacak ve hizmet vermeye başlayacaktır.
- Bu büyük çaplı projelerin yoğun çaba ve gayretlerin ürünü olduğu, kurumlararası işbirliği ve ortak kaygılar ile başarılı işlerin ortaya konulabileceği vurgulanmıştır.
- UNICEF'in tüm kadrolarına, Türkiye Barolar Birliği'ne ve hak arayışı mücadelesindeki tüm katılımcılara teşekkür edilmiştir.