Buradasın
Abdurrahman Dilipak ile AK Parti Kadın Kolları Arasındaki Dava Röportajı
youtube.com/watch?v=xua0m9bDvc8Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir röportaj formatında olup, sunucu Abdurrahman Dilipak ile AK Parti Kadın Kolları arasındaki dava konusunu ele alıyor. Dilipak, 50 yıllık gazeteci ve Akit Gazetesi yazarı olarak tanıtılıyor.
- Röportajda, Dilipak'ın "AKP'nin Papatyaları" başlıklı yazısı nedeniyle AK Parti Kadın Kolları tarafından açılan ceza davası detaylı olarak inceleniyor. Dava 10 Mayıs 2021'de görülecek ve Dilipak'ın mahkum edilmesi durumunda 1-3 yıl arasında bir ceza talep ediliyor. Dilipak, savcılık tarafından uzlaşma teklifinin kabul edildiğini ancak AK Parti ve KADEM'in uzlaşmayı reddettiğini belirtiyor. Ayrıca, 81 ilde 81 kadın avukatın Dilipak'ı savunacağı ve sivil toplum örgütlerinin davaya müdahil olmak istediği bilgisi paylaşılıyor.
- AK Parti Kadın Kolları ile Abdurrahman Dilipak Arasındaki Dava
- 2021'de AK Parti Kadın Kolları tarafından açılan dava, Türkiye'nin meselesi haline gelmiştir.
- Abdurrahman Dilipak'ın "AKP'nin Papatyaları" başlıklı yazısı, İstanbul Sözleşmesi'ne eleştiri içermekte ve AK Parti Kadın Kolları'nı rahatsız etmiştir.
- Dilipak hakkında suç duyurusu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın direktifiyle 81 ilde yapılmış ve 50 yıllık gazeteci Dilipak'ın cezalandırılması için dava açılmıştır.
- 01:33Dava Süreci ve Duruşma Tarihi
- Savcılık uzlaşma talebine Dilipak olumlu yanıt vermiş, ancak AK Parti ve KADEM uzlaşmayı kabul etmeyerek Dilipak'ın cezalandırılması konusunda ısrarcı olmuştur.
- Küçükçekmece İkinci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması 10 Mayıs 2021'de görülecektir.
- Sivil toplum örgütleri, davanın alime sonuçlanması durumunda ortaya çıkartacağı sonuç kendileri açısından da gelecekte risk oluşturacağını düşünerek müdahil olmak istemektedir.
- 04:02Dava Detayları ve Tepkiler
- Davada genel başkanlık adına, AK Parti Kadın Kolları Başkanı, AK Parti Genel Başkanlığı ve 81 il kadın kolları tarafından dava açılmıştır.
- İlçe kadın kolları şikayette bulunmamış, bu durum talimatın gitmemiş olabileceğini göstermektedir.
- Savcılık uzlaşma talep etmiş, Dilipak da uzlaşma kabul etmiş, ancak AK Parti Kadın Kolları bunu reddetmiştir.
- 07:18Dava Tarihinin Anlamı ve Gelecek Planları
- Davanın 10 Mayıs'ta olması, İstanbul Sözleşmesi'nin 10. yıldönümüne denk getirilmiştir.
- 11 Mayıs'ta İstanbul Sözleşmesi'nin 10. yılı, bir gün sonra Dünya Aile Günü ve bir gün sonra Ramazan başlayacaktır.
- Dilipak, sürecin devam edeceğini ve AK Parti için üzüldüğünü belirtmiştir.