Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Volvox ERP programında sevkiyat planlama işlemlerinin nasıl yapılacağını adım adım gösteren bir eğitim içeriğidir.
- Video, sevkiyat sisteminin amacı ve kullanım alanları hakkında bilgi vererek başlıyor, ardından sistemin aktifleştirilmesi için gerekli adımları detaylı şekilde anlatıyor. İçerikte stoklar için montaj süreleri belirleme, ek süre tanımları oluşturma, yetkili modülünden araç iş yükü ayarlarını yapma, araç tanımları ve servis personelleri seçimi, sipariş kaydı yapma ve servis randevularını takip etme gibi işlemler gösteriliyor. Özellikle beyaz eşya ve mobilya satış ve servisi veren işletmeler için faydalı bir eğitim sunuluyor.
- 00:01Volvox ERP Programında Sevkiyat Sistemi
- Volvox ERP programında sevkiyat sistemi, araçla ürün sevkiyatı yapan işletmelerin sevki planlama ve teslimat takibi yapabilmeleri için geliştirilmiştir.
- Sevkiyat sisteminin kullanılabilmesi için lisansın sipariş ve servis modüllerinin bulunması gerekmektedir.
- Bu sistem beyaz eşya satış ve servisi veren işletmeler, mobilya satışı ve servisi veren işletmeler gibi sektörlerde kullanılabilir.
- 00:50Montaj Süreleri ve Ek Süre Tanımları
- İlk adım olarak stoklar için montaj sürelerini belirlemek gerekir, bunun için stok modülüne gelip eski stok kayıtlarından montaj süresi gireceğimiz stoğu seçmeliyiz.
- Montaj sürelerini stok kartına girebilmek için özel tanım oluşturmamız gerekiyor, bunun için özel tanımlar sekmesine gelip ayar butonuna basmalıyız.
- Montaj bilgileri kategorisinde montaj süresi adında bir alan tanımı oluşturup, veri tipinin ondalıklı sayı olması gerektiğini unutmamalıyız.
- 01:50Ek Süre Tanımları ve Özel Alan Tanımları
- Montaj süresini tanımladıktan sonra ek süre tanımlarını oluşturmamız gerekiyor, örneğin müşteriye ulaşım süresini ekstre olarak belirleyebilirsiniz.
- Ek süre tanımlarında veri tipinin ondalıklı sayı ya da tam sayı cinsinden olması gerektiğini unutmamalıyız.
- Ürünlerin eksik teslim edilmesi ile ilgili bilgileri takip edebilmek için hareket bazında özel alan tanımı oluşturmanız gerekiyor.
- 03:13Genel Ayarlar ve Araç Tanımları
- Gerekli tanımlamaları oluşturduktan sonra yetkili modülünden ayarlar ve genel ayarlar alanına gelip, servis ayarları alanında araç iş yükü sekmesine gelerek araç yükü sistemi kullan seçeneğini işaretlemeliyiz.
- Sipariş modülünde oluşturduğumuz ekstre tanımlarını, stok kartı üzerine montaj süresi için oluşturduğumuz özel alan tanımını ve sipariş hareketteki teslim miktar alanı için oluşturduğumuz özel alan tanımını seçmeliyiz.
- Genel ayarlarda araç iş yükü sistemini kullan seçeneğini işaretleyip kaydettikten sonra programı kapatıp açmalıyız.
- 04:27Servis Modülü ve Sipariş İşlemleri
- Programda servis modülüne geldiğimizde araç tanımları alanının aktif olduğunu göreceğiz, bu alandan servise çıkardığımız araçları kayıt etmemiz gerekiyor.
- Araç servis personelleri alanından ise araçla birlikte servise çıkan personelleri seçim yapmamız gerekiyor.
- Müşterimiz koltuk takımı ve sandalye satın almak için siparişte bulundu ve bu ürünlerin bir hafta sonra teslim olmasını talep ediyor.
- 05:17Sipariş Kaydı ve Servis Randevusu
- Ekstre giriş yapmak için özel tanımlar alanına gelip müşteriye ulaşım ve apartma çıkarma sürelerini dakika cinsinden belirtmeliyiz.
- Sipariş kaydına gelerek ürünleri seçim yaptıktan sonra ek bilgiler bir sekmesine gelip, service araç seçimi kısmından teslimatı yapacak aracı seçmeliyiz.
- Butona bastığımızda program otomatik olarak araç iş yükü çizelgesini oluşturacaktır ve filtre sekmesinden aracın hangi siparişleri ve hangi ürünleri teslim edeceğini görüntüleyebiliriz.
- 06:50Servis Randevusu Takibi ve Durum Değiştirme
- Sipariş fişine geri dönerek kaydet butonuna bastığımızda program otomatik olarak servis randevu entegrasyonunu yapacaktır.
- Oluşan servis randevularını servis modülü üzerinde yer alan servis randevuları alanından takip edebiliriz.
- Personelimiz ürünlerin teslimatını ve kurulumunu yaptıktan sonra durumu alanlarına gelerek yapılacak olan durumları yapıldı olarak değiştirmeli ve kaydet butonuna basarak servise aktar diyerek işlemi tamamlamalıdır.