• Buradasın

    Steril Eldiven Giymek ve Çıkarmanın Uygulamalı Anlatımı

    youtube.com/watch?v=z5XEjqHwB4Y

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir eğitim içeriği olup, konuşmacı steril eldiven giymek ve çıkarmak konusunda adım adım uygulamalı bir anlatım sunmaktadır.
    • Video, eldiven paketinin incelenmesiyle başlayıp (boyut seçimi, son kullanım tarihi kontrolü, hasar olup olmadığı), eldiven giymenin doğru tekniklerini detaylı şekilde göstermektedir. Önce eldivenin nasıl açılacağı, ardından sağ ve sol el için nasıl giyeceğiniz, son olarak da eldivenin nasıl çıkarılacağı (kontaminasyonu önleme için içe dönük çıkarma tekniği) uygulamalı olarak anlatılmaktadır. Video, sağlık çalışanları için temel bir eğitim kaynağı niteliğindedir.
    00:18Steril Eldiven Paketinin İncelenmesi
    • Steril eldivenler 6, 6,5, 7, 7,5, 8, 8,5 gibi numaralara ayrılmış olup, paketin ön ve arka tarafında numarası yazmaktadır.
    • Eldiven paketlerinde üretim tarihi, son kullanım tarihi ve diğer dipnotlar bulunmaktadır.
    • Eldivenler tek kullanımlık olup, yeniden sterilize edilmemelidir ve lateksten üretilmiştir.
    02:55Eldiven Seçimi ve Hazırlık
    • Eldiven seçimi yapıldıktan sonra yırtık, delik veya hasar görmüş olup olmadığı kontrol edilmelidir.
    • Son kullanma tarihi kontrol edilmeli ve eldiven giymeden önce eller yıkandıktan sonra saat ve yüzük çıkarılmalıdır.
    • Saat ve yüzük çıkarmanın nedeni, bunlar kontamine olabilir ve eldivenin iç yüzeyini kirletebilir.
    04:20Eldivenin Açılması ve Hazırlanması
    • Eldiven paketi açılırken dokunduğunuz yerler sterilizasyonu kaybeder, bu nedenle katlama yerinden açmak gerekir.
    • Eldiven iki tarafa doğru açılırken, iç yüzeye dokunmamak önemlidir.
    • Eldiven açıldıktan sonra, kontamine olmayan bölümleri belirlemek gerekir.
    06:47Eldiven Giymek
    • Sağ elleri kullanan kişiler ilk sağ eldiveni, sol elleri kullanan kişiler ise ilk sol eldiveni giyerler.
    • Eldiven giydirirken iç yüzeye dokunmamak ve acele etmemek önemlidir.
    • İkinci eldiveni giydirirken, ilk eldivenin iç yüzeyine dokunmamak gerekir.
    10:10Eldiven Çıkarılması
    • Eldiven çıkarırken, kullanılmayan elin bileğinin içe dönük kısmını kullanarak çıkarılır.
    • Çıkarılırken enfekte olan iç bölgeye dokunmamak ve kontamine olan dış bölgeyi çıkarmak gerekir.
    • Uygulama bittikten sonra eldivenler atılır ve eller yeniden yıkanmalıdır.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor