Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir eğitim içeriği olup, sunucu tarafından stereo amfi devresi yapımını adım adım gösteren bir anlatımdır.
- Videoda öncelikle amfi devresi için gerekli malzemeler (8 adet transistör, 2 adet alüminyum soğutucu, 2 adet 50 tur indüktör bobini, 25V 1000μF kondansatör, 1kΩ dirençler ve stereo kulaklık jakı) tanıtılıyor. Ardından transistörlerin lehimlenmesi, soğutucuların montajı, kondansatörlerin ve indüktörlerin bağlantıları detaylı olarak gösteriliyor. Son bölümde ise yapılmış amfi devresi, önce 8 cep telefonu ile test ediliyor, ardından 4 adet 500 watt Sony hoparlörle birlikte 1000 watt toplam güçle çalıştırılıyor ve ses kalitesi değerlendiriliyor.
- 00:12Stereo Amfi Devresi Malzemeleri
- Video, stereo amfi devresi yapımı hakkında bilgi veriyor.
- Devre için D718 tipi toplam sekiz adet transistör, 478000 bin soğutucu, iki adet 50 spir indüktör bobini, 25 volt 1000 mikrofarat kondansatör, iki adet 1K direnç ve stereo özellikli 3.5 mm kulaklık jakı kullanılacak.
- 01:02Transistörlerin Lehimlenmesi
- Sekiz adet transistör, dörter dörter paralel olarak lehimleniyor.
- İki alüminyum soğutucu, birbirlerinden bağımsız olarak sıcak silikonla yapıştırılıyor.
- Transistörlerin dördü bir kanalın, diğer dördü de diğer kanalın çıkışlarına besleyecek.
- 02:00Direnç ve Kondansatör Bağlantıları
- İki adet 1K direnç, her dört transistör grubunun orta ve sol ayağına lehimleniyor.
- İki adet 25 volt 1000 mikrofarat kondansatörün eksi ayakları, transistörlerin sol ayağına lehimleniyor.
- 03:33Kulaklık Jakı ve Endüktör Bağlantıları
- 3.5 mm kulaklık jakının çift çıkışları var, ortak eksi ucu herhangi bir transistörün sağ ayağına lehimleniyor.
- Kulaklık jakının çıkışları kondansatörlerin ayağına bağlanıyor.
- Endüktör bobinlerin herhangi bir ayağı, transistörlerin orta ayağına lehimleniyor.
- 05:53Batarya Bağlantıları
- Beyaz kablo bataryadan gelecek eksi kablosu olarak kullanılıyor ve transistörlerin sağ ayağına lehimleniyor.
- Kırmızı şeritli kablo batarya kablosu olarak kullanılıyor ve endüktör bobinlerin çıkışlarına bağlanıyor.
- 07:36Hoparlör Bağlantıları
- İki adet Philips marka hoparlörün artı kabloları (kırmızı) birbirine bağlanıyor.
- Hoparlörlerin eksi kabloları, dört ayrı transistörden çıkan endüktör bobin kablolara bağlanıyor.
- Hoparlörlerin artı uçları birbirine bağlanıp akünün artı kutbuna bağlanıyor.
- 09:00Test ve Sonuç
- Cep telefonu kulaklık jakı ile bağlanıp stereo test yapılıyor.
- Amfi devri düzgün çalışarak hoparlörlerin sağ-sollu hareketlerini gösteriyor.
- Yapılan amfi devri, toplam 1000 watt gücündeki dört adet Sony marka hoparlörü başarılı bir şekilde çalıştırmayı başarmış.