• Buradasın

    Sirke Yapımının Deneyimleri ve İpuçları

    basityasamseruvenim.wordpress.com/2013/05/07/sirke-yapiyorum-5-notlar/

    Yapay zekadan makale özeti

    Sirke Yapım Süreci
    • Ev yapımı sirke, market sirkesine göre daha lezzetli bulunuyor
    • Sirke anası, ethanolü asetik aside dönüştüren geçirgen bir yapıdır
    • Kavanozların kapağı, buharlaşmayı önlemek için gün aşırı gevşetilmelidir
    Sirke Anası Sorunları
    • Sirke anaları zamanla dibe çökebilir
    • Fazla sirke anası, sirke ile muhafaza edilebilir
    • Sirke anası zamanla tekrar yüzeye çıkabilir
    Market Sirkesi Farkı
    • Market sirkesi pastörizasyon işleminden geçer
    • Pastörizasyon, sirkenin içindeki yararlı bakterileri yok eder
    Önemli Notlar
    • Ev yapımı sirke yıllandırılabilir, ancak besleyici özelliği azalır
    • Ev yapımı sirke turşu ve konserve yapımında önerilmez
    • Sirke yapımında şeker eklenmesi önerilir

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor