Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir eğitim içeriği olup, izleyicilere SD kartı dahili hafızaymış gibi kullanma yöntemini adım adım göstermektedir.
- Video, 8 GB dahili hafızaya sahip bir telefonun depolama sorunlarını çözmek için Apps2SD uygulamasının nasıl kullanılacağını anlatmaktadır. İçerikte önce SD kartın bölümleme işlemi gösterilmekte, ardından Facebook, Messenger, Google, Chrome, WhatsApp gibi uygulamaların SD kartta nasıl taşınacağı detaylı olarak açıklanmaktadır. Ayrıca, yeni yüklenen uygulamaların otomatik olarak SD kartta açılmasını sağlama ve uygulamaların dahili hafızaya geri yüklenmesi gibi işlemler de gösterilmektedir.
- Dahili Depolama Sorunları ve Çözüm
- 8 GB dahili hafızalı bir cihazda 4 GB sistem kullanıldığı için geriye sadece 3,5-4 GB alan kalmaktadır.
- Belirli uygulamalar yüklendikten ve güncelleştirmeler yapıldıktan sonra depolama alanı yetersiz sorunu yaşanabilir.
- SD kart takılı olsa bile uygulamalar cihaz hafızasına yüklendiği için sorun devam eder.
- 00:43Uygulama Taşıma Çözümü
- 8 GB dahili hafızalı telefonun 4,7 GB'ı kullanılabilir durumda iken, bazı uygulamalar yüklendikten sonra sadece 409 MB alan kalmıştır.
- Bu sorunu çözmek için uygulamaların doğrudan cihaz hafızasına değil SD karta taşınması gerekmektedir.
- Bu işlem için "Apps 2 SD" uygulaması kullanılacaktır.
- 01:30SD Kart Ayarları
- SD kart bölümleme aracından toplam hafıza kart boyutu görüntülenebilir.
- Kartın 15 GB'lik kullanılabilir alanından 9 GB medya dosyaları için, 6 GB ise uygulamalar için ayrılmıştır.
- Bölüm oluşturma işlemi sırasında SD kart biçimlendirilecek ve tüm veriler silinecektir.
- 03:20Uygulamaları SD Karta Taşıma
- Uygulamaları SD karta bağlama işlemi için "Uygulamaları SD karta bağla" seçeneği kullanılır.
- Ayarlar bölümünden "Uygulamaları otomatik olarak bağla" seçeneği etkinleştirilerek gelecekteki yüklenen uygulamaların otomatik taşınması sağlanır.
- Cihaz hafızası 404 MB boşken, SD kart 16 GB'dan 8,8 GB'ye düşmüştür.
- 05:04Örnek Taşıma İşlemi
- Facebook uygulaması 311 MB dahili bellekte yer tutarken, "Bağla" butonuna basılarak tüm veriler SD kart bölümüne taşınabilir.
- Çoklu seçim yaparak birden fazla uygulama taşınabilir, ancak sistem uygulamalarını taşımak önerilmez.
- Taşınan uygulamalarda "Bağlandı" ibaresi görünür.
- 08:11Sonuç ve Test
- Bir buçuk dakikada yaklaşık 1,1 GB veri taşındıktan sonra cihaz hafızasında 2 GB boş alan kalmıştır.
- Gelecekte yüklenen uygulamalar otomatik olarak SD karta bağlanacaktır.
- Uygulamaları geri yüklemek için "Bağla" butonuna basıp tümü seçili durumundan çıkararak işlem tamamlanır.