Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir kişinin arkadaşının dağıttığı şarjlı matkap pillerini nasıl toplayıp yeniden monte ettiğini adım adım gösteren bir eğitim içeriğidir.
- Videoda, 12 volt çalışan şarjlı matkabın pillerinin nasıl toplanıp yeniden monte edileceği detaylı olarak anlatılmaktadır. İşlem, pillerin sıcak silikonla birleştirilmesi, seri olarak sıralanması, pil punta makinesi ile puntalanması, 3S1 devre kartı ile bağlanması, lehimleme ve son olarak matkabın yeniden monte edilmesi aşamalarını içermektedir. Video, tamamlanan matkabın başarıyla çalıştığı gösterilmesiyle sonlanmaktadır.
- Şarjlı Matkap Pillerinin Toplanması
- Bir arkadaşın şarjlı matkap pillerini değiştirmesi gerektiğinde, piller dağılınca nasıl toplayacağını bilememiş.
- Şarjlı matkap sadece 12 voltla çalışıyor ve üç tane pil, matkapın içerisinden çıkan bütün pillere eşdeğer.
- Piller kutuya sığmadığı için çap yerleştirildiğinde rahat sığıyor ve sıcak silikonla sabitleniyor.
- 00:45Pillerin Sıralanması ve Puntalanması
- Piller artı eksi artı eksi olacak şekilde seri olarak sıralanıyor.
- Pilleri puntalamak için pil punta makinesi kullanılıyor ve iletkenler pillere uygun uzunlukta kesiliyor.
- Piller puntaladıktan sonra balansla şarj edecek 3S1 devre kartı kullanılıyor.
- 01:17Devre Kartının Bağlanması
- Devre kartı pillerin üzerine sıcak silikonla yapıştırılıyor ve volt girişi ilk pin eksisine gelecek şekilde yerleştiriliyor.
- Pilin artı çıkışı 4,20 volt veriyor ve kartın üzerindeki 4,20 volt'a tam denk geldiği için buraya punto alınıyor.
- 8,40 girişi de aynı şekilde pilin ucuna denk geliyor ve 12 volt girişi de puntalandığında pillerdeki işlemler bitiyor.
- 01:53Kontrol ve Lehimleme İşlemi
- Devre kartının üzerinde hazır bulunan iletkenler lehimlemeden önce kontrol ediliyor.
- İlk pilde 4,20 volt, sonraki pilde 8,50 volt, en sonunda da 12 volt alınıyor.
- Devre kartındaki bütün pil bağlantı noktaları lehimleniyor ve şarjlı matkıba çıkış alınıyor.
- 02:24Batarya Montajı ve Test
- Hazırlanan iletkenler batarya üzerindeki soketlere lehimleniyor ve sıcak silikonla sabitleniyor.
- Sıcak silikon kuruduktan sonra üzeri elektrik bandı ile izole ediliyor ve pil de sarılıyor.
- Hazırlanan pil pil yuvasına yerleştirilip bataryanın kapağı kapatılıyor ve vidalar sıktıktan sonra şarjlı matkaba takılarak test ediliyor.