Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir eğitim içeriği olup, izleyicilere Photoshop programında çemberin veya dairenin etrafına yazı yazma işlemini adım adım göstermektedir.
- Video, çember oluşturma, çemberin içini boş bırakma, çemberin konumlandırılması ve boyutlandırılması ile başlıyor. Ardından Type tool kullanılarak yazı yazma, yazı rengini değiştirme ve yazıların çemberin etrafına düzgün şekilde yerleştirilmesi gösteriliyor. Son olarak, yazıların çemberin etrafında nasıl hareket ettirileceği ve konumlandırılacağı anlatılıyor.
- Photoshop'ta Çember Oluşturma
- Video, Photoshop'ta bir çemberin veya dairenin etrafına yazı yazma işlemini anlatıyor.
- Çember oluşturmak için sol taraftaki elips tool aracını seçip, Shift tuşuna basılı tutarak rastgele bir çember oluşturuluyor.
- Çemberin içi beyaz renk ile dolduğunda, Fill yazan yerdeki beyaz kutucuğa tıklayıp "No Color" seçeneğini seçerek dolgu iptal ediliyor.
- 00:57Çemberin Konumlandırılması
- Çemberi logoya göre konumlandırmak için Move tool aracını seçip, Ctrl+T tuşlarına basarak çember aktif hale getiriliyor.
- Çember, logonun etrafına gelecek şekilde sürüklenip konumlandırılıyor ve gerekirse boyutlandırılıyor.
- 01:29Yazı Ekleme ve Düzenleme
- Type tool aracını seçip, çemberin etrafına geldiğinde sol tuşa basarak yazı yazma aracı aktif hale getiriliyor.
- Yazı rengi siyah olduğunda görünmez, Ctrl tuşuna basıp renk kutucuğundan beyaz renk seçilerek yazı görünür hale getiriliyor.
- Yazı ortalı değilse, Ctrl tuşuna basılı tutarak yazı layerı ile elips tool aracını seçip, yazı ile çember arasında artı işareti göründüğünde yazı çevrilerek ortalanabiliyor.
- Yazı düzgün konumlandırıldıktan sonra Move tool aracına tıklayarak mavi işaret gider ve logonun etrafına düzgün bir şekilde yazı yazılmış olur.