Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir Photoshop eğitim içeriğidir. Eğitmen, izleyicilere adım adım bir banner tasarımı göstermektedir.
- Videoda, telefon, tablet ve bilgisayar için belirlenmiş alanları içeren bir template üzerinden ben rock banner tasarımı yapılmaktadır. Eğitmen, cetvel aracı, şekil aracı, gradient, maskelenme, hue saturation, poligon tool, yazı düzenleme ve filtre uygulamaları gibi Photoshop araçlarını kullanarak banner tasarımını detaylı şekilde anlatmaktadır. Video, banner tasarımının tüm aşamalarını kapsamakta ve izleyicilere Photoshop'ta profesyonel tasarım yapma tekniklerini öğretmektedir.
- Photoshop'ta Banner Çalışması
- Videoda Photoshop'ta banner çalışması yapılacak ve çalışmayı yapmak için template kullanılacak.
- Template üzerinden telefon, tablet ve bilgisayar için belirlenmiş alanlar bulunuyor.
- Cetvel aracı (Ctrl+R kısayolu) ile bu alanlar belirleniyor.
- 00:37Temel Şekil Oluşturma
- Arnava aracı ile şekil oluşturuluyor ve pencere açılmazsa Window menüsünden Properties seçeneği ile açılabilir.
- Oluşturulan şekil siyahla doldurulup, Ctrl+C ile kopyalanıp aşağı doğru sürüklendiğinde, Ctrl tuşu ile ikisi birlikte seçiliyor.
- Sağ tıklayıp Merge Layers seçeneği ile kilidleniyor ve arka plan katmanı siliniyor.
- 01:41Arka Plan ve Dokular
- Arka plan görüntüsü konumlandırılıyor ve gradient ekleniyor.
- Dokular ekleniyor ve Blend Mode olarak Screen seçiliyor.
- Maske eklenerek fırça aracı ile istenmeyen alanlar siliniyor.
- 02:49Dokuların Düzenlenmesi
- Dokular Ctrl+C ile kopyalanıp Ctrl+T ile dönüştürücü açılarak yatay olarak ters çeviriliyor.
- Farklı dokular ekleniyor ve maske ile kenarları yumuşatılıyor.
- Hue Saturation aracı ile tonu kırmızıya çekiliyor ve Cadence Pigments ikonu ile sadece altta bulunan katmana işlem uygulanıyor.
- 04:21Logo ve Şekil Ekleme
- Logo ekleniyor ve Ctrl+A ile tüm çalışmalar seçilerek yatay olarak ortalanıyor.
- Polygon tool'u kullanılarak üçgen şeklinde bir şekil oluşturuluyor ve dikey olarak ters çeviriliyor.
- Şeklin modu Overlay olarak ayarlanıyor, opaklığı azaltılıp kopyaları oluşturuluyor ve logo altına yerleştiriliyor.
- 05:44Gruplandırma ve Yazı Ekleme
- Oluşturulan şekiller Ctrl+G ile grup haline getiriliyor.
- Yazı aracı ile yazı ekleniyor ve renk değiştiriliyor.
- Karakter sekmesinden harfler arasındaki boşluk (V ikonu) ayarlanıyor.
- 07:02Yazı Düzenlemesi
- Yazı Ctrl+J ile kopyalanıp Shift tuşu ile sağa doğru kaydırılıyor ve yazısı değiştiriliyor.
- Restrict Type seçeneği ile yazı katmanı özelleştiriliyor.
- Seçim aracı ile yazıdaki bazı kısımlar seçiliyor ve taşıma aracı ile konumlandırılıyor.
- 08:30Blend Options ve Son Düzenlemeler
- Yazı katmanının kopyasından Blend Options ile kanallar devre dışı bırakılıyor ve konumlandırılıyor.
- Diğer yazı katmanına da benzer işlemler uygulanıyor.
- Alt yazıya Blend Options ile Outer Glow aktif ediliyor, kırmızı renk seçiliyor ve ayarlar yapılıyor.
- 10:05Son Eklemeler ve Tamamlama
- Logo ve arka plan arasındaki kontrast azaltılıyor.
- Yeni bir katman açılarak boya kovası aracı ile dolduruluyor ve Filter Gallery'den Sketch klasöründeki Halftone Pattern seçiliyor.
- Bu katman dokuların üstüne yerleştiriliyor ve modu Multiply olarak ayarlanıyor, isteğe bağlı olarak arka plana Gaussian Blur uygulanabilir.