Buradasın
Patates Haşlama Yöntemleri ve Süreleri
hurriyet.com.tr/lezizz/patates-nasil-haslanir-patates-suda-kac-dakika-haslanir-haslarken-kapak-kapatilir-mi-41915999Yapay zekadan makale özeti
- Haşlama Yöntemleri
- Patates haşlama için önce iyice yıkanmalıdır
- Bütün ve kabuklu patates 40-50 dakikada haşlanır
- Kabuklu ve parçalara ayrılmış patates 20-25 dakikada haşlanır
- Soyulmuş ve parçalara ayrılmış patates daha hızlı haşlanır
- Kullanım ve Öneriler
- Haşlanmış patates baharatlarla lezzetlendirilebilir
- Patates püresi, salata ve börek gibi yemeklerde kullanılabilir
- Küçük boyutlu patatesler daha kolay haşlanır
- Düdüklü tencerede haşlama 10 dakika sürer
- Tencerede kaynayınca ateş kısılmalı ve kapak kapatılmalıdır