Buradasın
MTK 41 Otomatik Kablo Kesme ve Sıyırma Makinesi Tanıtım ve Kullanım Rehberi
youtube.com/watch?v=5LtY8NIOExAYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Multitech Technolog kanalından bir ürün tanıtım ve eğitim videosu. Sunucu, MTK 41 model otomatik kablo kesme ve sıyırma makinesini detaylı olarak tanıtmaktadır.
- Video, cihazın teknik özellikleri, aparatların takılması, ekran özellikleri ve program ayarlarının nasıl yapılacağını adım adım göstermektedir. İçerikte cihazın 220V ile çalıştığı, hava hortumu ile çalışabilme özelliği, 0,32'den 4,2'ye kadar farklı kablo kalınlıklarını kesebilme kapasitesi ve 100 farklı program için ayar yapabilme özelliği anlatılmaktadır.
- Videoda ayrıca cihazın çeşitli ayarlarının (night setting, night back setting, speed setting, output settings) nasıl yapılacağı, kablo uzunluğunu, ittirme değerlerini ve kesim hızını nasıl ayarlayacağınız pratik olarak gösterilmektedir. Son bölümde ise makinenin program hafızası kullanılarak 20 adet 10 cm uzunluğunda, 1 mm kalınlığında kablo kesimi yapılmaktadır.
- Multitech MTK 41 Model Otomatik Kablo Kesme ve Sıyırma Makinesi Tanıtımı
- Multitech Technolog kanalı, MTK 41 model numaralı otomatik kablo kesme ve sıyırma makinesini tanıtacak.
- Cihaz 220V normal elektrikle çalışıyor ve isteğe bağlı olarak hava hortumu ile de kullanılabiliyor.
- Makinenin bıçaklarında kir kalmasın diye iki adet hava nozülü bulunuyor ve sıyırma sonrası kılıfın kalmaması için hava üfleyerek kenara itiyor.
- 01:09Aparatlar ve Montaj
- Cihaz bir kablo düzleme aparatıyla geliyor, bu aparat kabloları düzgün içeri vermek için kullanılıyor.
- Aparatın montajı için vidalar ve yükselticiler kullanılıyor ve cihazın üzerindeki alyan deliklerine takılıyor.
- Cihaz 0,32 mm'den 4,2 mm kablo kesene kadar genişlikte kablo kesebiliyor ve aparatlar kablo kalınlığına göre ayarlanabiliyor.
- 04:03Kesme Boruları
- Cihaz dört farklı kesit için (çok ince, ince, orta ve kalın) borularla geliyor.
- Borular, kabloların düzgün kesilmesi için kullanılıyor ve kabloların oynamasını engelliyor.
- Borular bıçaklara ve makaralara dokunmamalı şekilde ayarlanıyor ve vidalarla sıkıştırılıyor.
- 07:34Cihazın Kullanımı
- Cihaz arkasında hava bağlantısı ve 220V elektrik girişi bulunuyor.
- Power butonuna basıldığında cihaz kendini sıfır konumuna getiriyor ve ekran açılıyor.
- Cihaza 100 adet farklı kablo için program kurulabiliyor ve her programda farklı ayarlar yapılabiliyor.
- 09:26Kesme ve Sıyırma Ayarları
- Setting düğmesine basıldığında ön sıyırma uzunluğu (from stripping land) ayarlanabiliyor.
- Total length kısmında kablodan kaç cm kesileceği belirleniyor.
- Back-up sweet ayarı ile kablonun arka tarafında farklı boyutlarda sıyırma veya kesme işlemi yapılabiliyor.
- 11:31Kablo Kesme ve Sıyırma Ayarları
- Cihazda kablo kesme ve sıyırma ayarları yapılmaktadır; örneğin bir taraf 10 mm'den 5 mm ittirme, toplam uzunluk 200-250 mm olarak ayarlanabilir.
- Kablonun kalınlığına göre night setting değeri belirlenir, örneğin 4 mm kablo için 95 birim değer iyi bir sonuç vermektedir.
- Night back setting değeri ise bıçak geri çekilme mesafesini belirler, 6 birimlik geri çekilme kablonun bakır kısmına zarar vermemek için önemlidir.
- 13:18Hız ve Çıkış Ayarları
- Speed setting bölümünde kesme, roller ve stripping hızları ayarlanır; iyi havalandırılmış ortamda ortalama değerler tercih edilmelidir.
- Output settings bölümünde toplam kaç kablo yapılacağı belirlenir, örneğin 50 kablo yapılacağı ayarlanabilir.
- Bunch ayarı ile kablolar gruplandırılarak her 10 kabloda bekleme süresi verilebilir, stop time ayarı ile bekleme süresi belirlenir.
- 15:51Kablonun Cihaza Takılması
- Kablonun cihaza takılması için önce cihaz up konumuna getirilir ve ara mesafe ayarlanır.
- Ara mesafe çok az veya çok fazla olursa kablo tutulamaz, uygun bir mesafe için ayarlar tekrarlanır.
- Kablonun düzgün çalışması için cihaz down konumuna getirilmesi gerekir.
- 18:29Kablonun Kesilmesi ve Sıyırılması
- Kablonun kesilmesi ve sıyırılması işlemi rand tuşuna basılarak başlatılır.
- Kablonun iki tarafı farklı ittirme değerleriyle (4 mm ve 5 mm) sıyırılır ve toplam uzunluğu 250 mm olarak ayarlanmıştır.
- Cihaz bir seferde belirlenen sayıda kablo (örneğin 10 adet) yapabilir ve işlem tamamlandığında bilgilendirir.
- 22:51Kablo Kesme ve Sıyrma İşlemi
- Kabloları söküp atarken önce konumlarını getirerek rahatça sökme işlemi yapılıyor.
- Değişkenlik kablosu olarak esnek bir kablo kullanılıyor, normal bakır çok telli kablo bu gruba yeterli olacaktır.
- Kablo sıkıca tutulup konumlandırılıyor ve işlem tamamlanıyor.
- 24:05Cihazın Programlama Özellikleri
- Cihazın program hafızası var ve programlama için "program" butonuna basılıyor.
- Birinci programda birlik kablonun özelliklerini yazabilirsiniz.
- Confirm tuşuna basıldığında kablo özelliklerinde değişiklikler görülüyor, örneğin 100 milimetrelik kablo, 10 milimetre sıyrılıp 5 ve 6 olarak bitirilecek.
- 24:31Kesim ve Sıyrma İşlemi
- Hız ayarı 5'e alınarak kablo kesim işlemi yapılıyor.
- Kesim işlemi tamamlandığında her iki tarafta da bakır kalmıyor ve toplam uzunluk 10 cm oluyor.
- Spect'e gelerek stop time ayarı yapılıyor, örneğin 5 saniye bekleme süresi belirleniyor.
- 25:14Toplam Kablo Sayısı ve Gruplandırma
- Toplam 20 kablo istendiğinde, her 4 kablo için 5 saniye bekleme süresi ayarlanıyor.
- Cihaz her 4 kablo kesip sıyırınca "bunch complete" yazısı görünüyor ve bekleme süresi başlıyor.
- İşlem tamamlandığında "total comp" yazısı görünüyor ve 20 kablo elde ediliyor.
- 27:16Cihaz Tanıtımı
- Video MTK 41 cihazı tanıtılıyor.
- Bu cihaz otomatik kablo kesim ve soyunma makinesidir.
- Cihaz hassas çalışmakta ve 1 milimetrelik hassasiyette işlem yapabilmektedir.