• Buradasın

    Mimari Proje Tanıtımı ve Şantiye Süreci

    youtube.com/watch?v=GwQyyW84jOE

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Mimari Yasir Karaca tarafından sunulan bir eğitim içeriğidir. Yasir Karaca, 18 Ağustos tarihinde başlayan bir mimari projeyi tanıtmaktadır.
    • Videoda, 18 Ağustos'ta başlayan ve 21 Ağustos'tan itibaren detaylı olarak anlatılacak bir mimari proje tanıtılıyor. Yasir Karaca, projenin genel yapısını, vaziyet planını, bodrum katı, zemin katı ve üst kat planlarını AutoCAD üzerinden göstererek açıklıyor. Ayrıca mimari proje ve statik proje arasındaki farkları, ölçek kavramını ve kesit planlarını da anlatıyor. Video, bir sonraki bölümde şantiye aşamasında yapılacak işlerin gösterileceğini belirterek sona eriyor.
    00:01Projenin Tanıtımı
    • Mimari Yasir Karaca, 18 Ağustos tarihinde başlayıp 21 Ağustos'tan itibaren kendisinin de katıldığı bir projeyi tanıtacak.
    • Projenin bodrum katı oturum alanı, arkadaki kota otopark, toprağın üstündeki kota ise çocuk oyun alanı gibi yeşil alanlar bulunuyor.
    • Mimari proje, odaların, banyonun ve organizasyonun yapıldığı, statik proje ise taşıyıcı ve mekanik sistemlerle ilgili olan projelerdir.
    01:29Vaziyet Planı ve Ölçek
    • Vaziyet planı, projenin üstten görüldüğü ve genel etrafıyla olan ilişkisini gösteren bir proje çeşididir.
    • Ölçek, bir projenin kaç kere küçültülmüş halidir; 1:200 ölçek, 200 kere küçültülmüş halidir.
    • Projede bodrum katı ile diğer binanın arasında 16 metre boşluk bulunuyor.
    02:16Projenin Fiziksel Özellikleri
    • Yol kotu sıfır kot olarak kabul ediliyor ve bundan bir rampa devam ediyor.
    • Ana otopark alanı 7'den 22'ye kadar olan bölgede bulunuyor.
    • Merdiven ile birlikte yeşil alan yakalanıyor ve bu alan diğer binanın seviyesine kadar uzanıyor.
    03:02Kat Planları
    • Bodrum katta mescit, kuranglez, pencere ve sığınak bulunuyor.
    • Zemin katta ön cepheden bina girişinden sonra daireler başlıyor ve üst katlarda aynı plan devam edecek.
    • Proje sedye asansörü ve normal asansörü, yangın merdiveni ve normal merdiveni içeriyor.
    04:19Kesit ve Projenin Genel Yapısı
    • Kesit, yapının ortadan kesilerek görüldüğü şekilde gösterilmesidir.
    • Kademeli kesit, merdiven, pencere ve ıslak hacmi yakalamak için alınmış kesittir.
    • Proje genel olarak zemin artı on bir kat yapı olarak gerçekleştirilecek ve aşamaları aşama gösterilecek.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor