Buradasın
Levrek Fileto Özellikleri ve Üretimi
uluturhanbalikcilik.com.tr/haber-detay/fileto-nedir-nasil-cikarilir-levrek-fileto-nasil-yapilir-levrek-fileto-cesitleri-uretim-ve-islemeYapay zekadan makale özeti
- Temel Bilgiler
- Levrek fileto, kemiksiz ve derisi olmayan et dilimleridir
- Akdeniz bölgesinde yaygın tüketilen besleyici bir balıktır
- Yüksek protein ve omega-3 yağ asitleri içerir
- Üretim ve İşleme
- Taze levrekler seçilip kalibre edilir
- V-cut, Kelebek Kesim, PBO/PBI ve Twin Fileto gibi çeşitler üretilir
- Hijyenik koşullarda işlenip hava geçirmez paketlenir
- Tüketim ve İhracat
- Avrupa ülkelerinde popüler bir balıktır
- Türkiye'den dünya ülkelerine ihraç edilmektedir
- Taze veya dondurulmuş olarak satılır
- Pişirme ve Soslar
- Fırında, ızgarada veya buğulama yöntemiyle pişirilebilir
- Marine edilerek farklı soslarla servis edilebilir
- Limon, hardal, soya gibi soslarla zenginleştirilebilir