• Buradasın

    Lazer Kesim Makinelerinde Üç Boyutlu Kesim Hataları

    youtube.com/watch?v=gdR1PXlR3TA

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, lazer kesim makinelerinde karşılaşılan üç boyutlu kesim hatalarını açıklayan bir eğitim içeriğidir. Konuşmacı, özellikle açılı kenar problemlerinin sebeplerini ve çözümlerini detaylı şekilde anlatmaktadır.
    • Video, üç boyutlu kesimlerde (20mm flex veya 5mm kesim gibi) oluşan kenar açılı sorunlarının nedenlerini incelemektedir. Konuşmacı, lazer ışığının önden ve yandan bakış açılarındaki diklik sorunlarının nasıl belirleneceğini, bu sorunların kenarlarda nasıl yansıyacağını ve ışık yolu hatalarının nasıl tespit edileceğini açıklamaktadır. Video, serinin bir parçası olup, bir sonraki bölümde farklı kesim hataları ve çözümleri ele alınacağı belirtilmektedir.
    00:11Üç Boyutlu Kesim Hataları ve Cemaat Hareketi
    • Bu bölümde lazer makinada üç boyutlu kesim sırasında karşılaşılan kesit hataları ve özellikle cemaat hareketi açık problemlerinin sebepleri ve çözümleri ele alınacaktır.
    • Üç boyutlu kesim, masada kalınlıklı malzemelerin kesimleri olarak tanımlanır; örneğin 20 mm flex kesimi veya 5 mm kesimi.
    • Lazer kesim sonrası kenarlarda açık sorunları anlayabilmek için öncelikle test yapılması gerekmektedir.
    01:17Lazer Test Atışı ve Açılı Sorunu
    • Makine sabit konumda iken tek bir lazer atışı yapılarak malzeme üzerine delik açılır ve bu delik önden ve yandan bakıldığında açılıp açılmadığı kontrol edilir.
    • Eğer kesim sonrası açılı kenar sorunu yaşanmışsa, lazer atışı sırasında gereken yere bakıştan oluşturulan deliklerden açılı bir burun paslanmış demektir.
    • Lazer ışığı hızından dolayı sapmaz, hareketsizken dik atış yapan ışık, hareketli halde de dik olarak kesip yanmasını bekler.
    03:39Açılı Sorununun Nedenleri
    • Malzeme üzerine yapılan tek lazer atışı sonucunda elde edilen delikler önden bakıldığında açılıp açılmadığına göre kesimdeki kenarlarda da benzer açılı kenarlar oluşacaktır.
    • Önden bakışa göre sağ ve sol kenarlarda açılıp kenar varsa, bu sebebi kesim bölgesel olarak veya makinanın tablasının tamamında olabilir.
    • Açılıp sorununun sebebi ışık yolu hatalarıdır; önden bakıştaki sağ ve sol kenarlarda açılıp oluşabilir veya ön ve arka kenarlarda oluşabilir.
    07:00Kesim Hatasının Karakteristik Özellikleri
    • Ön ve arka kenarlarda oluşan kesim hatasının en karakteristik özelliği, iki kenardaki kesim açısının birbirine paralel olmasıdır.
    • Ön ve arka kenarlarda oluşan kesim hatasının, sağ ve sol kenarlardaki kesim açısının neredeyse kare olmasıdır.
    • Bu tarz hataların sebepleri ve çözümleri lazer kesim makinası ayna ayarları ile ilgili yedi kısımlı videolarda, ayrıca lazer tekli test atışı sonucunda açılıp sorunu varsa bir sonraki videoda ele alınacaktır.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor