Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Erbil'in "Bir Şeyler Yapalım" kanalında paylaştığı bir eğitim içeriğidir. Erbil, izleyicilerin isteği üzerine Kura programı kullanarak 3D yazıcıyı çizim robotu olarak nasıl kullanabileceğinizi göstermektedir.
- Videoda, Kura programında STL dosyası kullanarak çizim yapma süreci adım adım anlatılmaktadır. İlk olarak G-kod ayarları gösterilir, ardından STL dosyası açılıp ayarlanır ve son olarak kalem takılıp çizim başlatılır. Erbil, kalem takma işleminin önemini vurgulayarak, herkesin kendi makinesine uygun plotter parçası bulup takmasını önermektedir. Video sonunda, gelecek videolarda renkli kalemlerle ve farklı filamente baskı ile benzer uygulamaları göstermeyi planladığını belirtmektedir.
- 00:07Giriş ve Video Amacı
- Sunucu, önce canlı yayın yapmış ancak internet sorunları nedeniyle video düştüğünü ve tekrar çekim yapacağını belirtiyor.
- Önceki videolarda kalemle çizim ve üç boyutlu yazıcıyı plotter veya drawing robotu olarak nasıl kullanıldığı gösterilmişti.
- İzleyicilerin isteği üzerine bu videoda Kura programı kullanılarak çizim yapma yöntemi gösterilecek.
- 02:18Kura Ayarları
- Kura programını açıp yazıcı yönetme kısmından Ender 3 çizim ayarlarına erişiliyor.
- G kodu başlangıç kısmında "G28" (home/eve git), "G1 Z10" (kafayı kaldır) ve "G1 Y30 X50" (tablanın köşesine git) komutları kullanılıyor.
- "G1 Z5.20" (kalem bağlama yüksekliği), "M0" (kullanıcıyı bekle/pause) ve "G1 Z10" (kafayı kaldır) komutları ile kalem bağlama işlemi yapılıyor.
- 04:31Dosya Ayarları
- STL dosyası açılıp ölçeklendiriliyor ve kalınlığı 5 milimetre olarak ayarlanıyor.
- Katman yüksekliği 5 milimetre, duvar hattı genişliği ise kalem kalınlığına göre 2 milimetre olarak ayarlanıyor.
- Sıçrama yüksekliği 5 milimetre olarak belirleniyor ve fanlı soğutma ile yapı levhası ayarları kullanılmıyor.
- 08:35Çizim Süreci
- Yazıcıda "Print" olarak kaydedilen dosya başlatılıyor ve makine X50 Y30 noktasına geliyor.
- Kalem manuel olarak bağlanıyor ve tuşa basıldığında çizim işlemi başlıyor.
- Kura ile çizim çok kolay ve basit bir yöntemle yapılabiliyor.
- 12:00Gelecek Videolar ve Uyarılar
- Bir sonraki videoda renkli kalemlerle Kura'da deneyimler paylaşılacak.
- Başarılı olunması durumunda Kura videosu, başarısız olunması durumunda STL videosu paylaşılacak.
- İzleyicilere kalemi bağlamadan önce denemelerini ve yorumlarını yapmalarını öneriyor.