• Buradasın

    Kırlangıç Balığı Özellikleri ve Temizleme Yöntemi

    yasemin.com/pratik-bilgiler/haber/2973554-kirlangic-baligi-nasil-temizlenir-kirlangic-baligi-temizlenin-puf-noktalari

    Yapay zekadan makale özeti

    Genel Özellikler
    • Kırlangıç balığı 25-30 cm uzunluğunda, kırmızı sırtı ve beyaz karınlı bir türdür
    • Marmara, Akdeniz ve Ege'de yaşayan bu balık, dipte küçük balıklarla beslenir
    • Nisan-Eylül ayları arasında avlanır ve protein açısından zengindir
    Temizleme Yöntemi
    • Pulları temizlemek için balığın derisine dik bir bıçakla birkaç kez sürtülmelidir
    • İç organları çıkarılıp, kafa kısmı kesinlikle atılmaz
    • Kafa, beyin ve yanak kısımları çorba yapımında kullanılabilir
    Mevsimsel Tüketim
    • Balık sezonu eylül ayında başlar, yıl boyunca tüketilebilir
    • Haftada en az iki kez tüketilmesi önerilir

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor