• Buradasın

    Kaya Şekeri Yapımı ve Özellikleri

    7flamme.com/tr/themes/17278-rock-candy-facts-know-how-this-tasty-treat-is-made

    Yapay zekadan makale özeti

    Tarihçe ve Köken
    • Kaya şekeri İran ve Hindistan'da icat edilmiştir
    • Hintçe'de 'mishri', Marathi'de 'khadi sakhar', Telugu'da 'patika bellam' olarak bilinir
    • MS dokuzuncu yüzyılda Araplar bu şeker kristalleri yapım yöntemini kaydetmiştir
    Yapılışı
    • Şeker ve su oranı bire iki olmalıdır
    • Şeker çözeltisi kaynatılıp cam kavanoza aktarılır
    • İpe sarılan şeker çözeltisi beş-altı günde kristalleşir
    Kullanım ve Özellikler
    • Hindistan ve Çin'de tıbbi amaçlarla kullanılmıştır
    • Gıda endüstrisinde tatlılık katmak için kullanılır
    • Yarım ons yaklaşık 50 kalori içerir
    • Günümüzde gıda boyası ile renklendirilmektedir

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor