• Buradasın

    iPhone "Kullanılamıyor" Hatasını Çözme Rehberi

    youtube.com/watch?v=FqoOKZj0lgg

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir kişinin iPhone 7 Plus cihazında "kullanılamıyor" hatasını nasıl çözeceğini adım adım gösteren bir eğitim içeriğidir.
    • Video, iPhone'un yükleme moduna alınması, bilgisayara bağlanması ve "güncelleme" veya "geri yükleme" seçeneklerinden hangisinin kullanılması gerektiği konusunda detaylı bilgiler sunmaktadır. "Güncelleme" seçeneği, cihazdaki verileri silmeden sadece sistem dosyalarını sıfırlayarak cihazı normal hale getirirken, "geri yükleme" seçeneği cihazdaki tüm verileri siler ve iCloud hesabına düşürür. Video boyunca işlem aşamaları gösterilir ve 59 dakika sonra şifre ekranının tekrar açılacağı belirtilir.
    00:02iPhone "Kullanılamıyor" Hatasını Çözme
    • iPhone 7 Plus cihazında "kullanılamıyor" hatası düzeltilmesi için öncelikle yükleme moduna alınması gerekiyor.
    • Bu hata, şifre unutulduğunda veya arka arkaya giriş yapıldığında iPhone'un kendini kitlemesine neden olabilir.
    • Cihaz kapalı konumda yükleme moduna almak için ses kısma tuşuna basılı tutup şarj kablosu takmak gerekiyor.
    01:15Yükleme ve Geri Yükleme Seçenekleri
    • Programda "güncelleme" veya "geri yükleme" seçenekleri bulunur; geri yükleme seçeneği cihazdaki her şeyi siler ve iCloud hesabına düşer.
    • "Güncelle" seçeneği, cihazın sistem dosyalarını sıfırlayarak normal şekilde açılmasını sağlar ve şifre ekranını tekrar gösterir.
    • Güncellemeyi seçmek, cihazdaki verileri silmeden sadece sistem dosyalarını yenilemek anlamına gelir.
    02:16Yükleme İşlemi
    • Güncellemeyi seçtikten sonra yaklaşık 3-4 GB'lık bir yazılım indirilir ve cihaz tekrar yüklenir.
    • Yükleme esnasında cihaz kapanabilir, bu durumda tekrar yükleme moduna alınması gerekir.
    • Yükleme sırasında kablo bağlantısını kesmemek önemlidir, aksi takdirde cihaza zarar gelebilir.
    05:00Yükleme Sonrası Durum
    • Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra cihaz kendini güncelleme moduna çekerek yazılımı yükler.
    • Bu işlem bilgisayar olmadan yapılamaz, Android cihazlarda olduğu gibi üç tuşa basarak factory reset yapma özelliği yoktur.
    • Güncellemeyi seçerek cihazdaki veriler silinmeden sadece sistem dosyaları yenilenir ve şifre ekranı tekrar gösterilir.
    09:49Sonuç
    • Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra cihaz yeniden başlatılır ve "kullanılamıyor" hatası tekrar görünür.
    • Cihaz 59 dakika sonra şifre ekranını tekrar gösterir ve şifre girildiğinde işlem tamamlanır.
    • Bu yöntemle cihazdaki hiçbir şey silinmeden sorun çözülebilir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor