• Buradasın

    Hamsi Temizleme ve Saklama Rehberi

    nefisyemektarifleri.com/blog/hamsi-nasil-temizlenir/

    Yapay zekadan makale özeti

    Temizleme Aşamaları
    • Hamsinin baş kısmı elle veya bıçakla gövdeden ayrılır
    • İç organlar başparmak veya çay kaşığıyla temizlenir
    • Hamsi ince bıçakla veya elle ikiye ayrılır
    • Kılçıklar uçtan çekilerek çıkarılır
    • Temizlenen hamsi tuzlu suda bekletilir
    Saklama ve Pişirme
    • Temizlenen hamsi -18 derecede 3 aya kadar saklanabilir
    • Hamsi tavada, buğulama, fırında veya pilavda pişirilebilir
    • Buğulama yöntemi kızartmaya göre daha sağlıklıdır
    Önemli Notlar
    • Temizlenmiş hamsi mutlaka yıkanmalıdır
    • Kılçığı ile tüketilebilir ancak sindirim sistemine zarar verebilir
    • Hamsi çorbası, kızartması ve köftesi yapılabilir

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor