Buradasın
Hamsi Temizleme ve Saklama Rehberi
hurriyet.com.tr/lezizz/hamsi-nasil-temizlenir-hamsi-sirke-ile-yikanir-mi-en-kolay-nasil-yikanir-41915966Yapay zekadan makale özeti
- Temizleme Adımları
- Hamsinin başı gövdeden kesilerek çıkarılır
- İç organları bıçakla temizlenip kılçıkları çıkarılır
- Temizlenen hamsiler tuzlu suda bekletilir
- Sirke ile Temizleme
- Sirke ve tuz karışımında 10 dakika bekletilir
- Sadece su dolu kapta 5 dakika daha yıkanır
- Dondurucuda Saklama
- Tuzlu suda bekletildikten sonra -18 derecede 2-3 ay saklanabilir
- Kullanım Alanları
- Hamsi pilav, kızartma ve çorba yapılabilir
- Hamsili tava, ekmek ve köfte hazırlanabilir
- Her yemek için aynı temizleme yöntemi yeterlidir