Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Emre İlhan'ın fındık bahçesinde çektiği bir vlog formatındadır. Emre, amcasıyla birlikte fındık bahçesinde çalışmaktadır ve bu videoda Hüsqvarna B570 BTS model üfleme makinesini kullanarak bahçeyi temizlemektedir.
- Videoda Emre, fındık bahçesinde üfleme makinesi ile alt temizliği yapma sürecini göstermektedir. Önce bahçenin temiz ve kirli kısımlarını karşılaştırarak başlar, ardından üfleme makinesiyle bahçeyi temizleme işlemini gerçekleştirir. Emre, işçilik maliyetlerinin artması nedeniyle bu sene üfleme makinesi ile fındık toplamayı planladığını ve bu sayede maliyetlerini minimize etmeyi hedeflediğini anlatır. Video, Emre'nin yaklaşık 7 sıra temizlediğini ve önümüzdeki hafta erkek kardeşi de yardımıyla işi tamamlayacağını belirterek sona erer.
- 00:01Fındık Bahçesinde Üfleme İşlemi
- Emre İlhan, fındık bahçesinde üfleme işlemi yapmak için Husqvarna'nın 570 BTS modeli üfleme makinesini kullanıyor.
- 13 Ağustos Pazar günü, fındık toplama işleminin başlangıcını yapmak için bahçeye gelmiş ve yaklaşık iki saatte dört sıra temizlemiş.
- Üfleme makinesi, işçi maliyetlerinin artması nedeniyle kazançları azalttığı için alınmış.
- 01:43Fındık Bahçesinin Durumu ve İşçi Maliyetleri
- Fındık bahçesinde verim çok yüksek olmadığı ve kazanılan paranın bir yıl boyunca işçilere verildiği belirtiliyor.
- Üfleme makinesi, işçi maliyetlerini minimize etmek için alınmış ve işçilere tutsak olmaktan daha az maliyetli olacak.
- Fındık bahçesinde ocaklar sıkı, dalların budanması gerekiyor ve bahçe istenilen seviyede değil.
- 03:37Üfleme İşleminin Avantajları
- Üfleme işlemi sayesinde bahçe tertemiz oluyor ve fındık dökülmesi kolaylaşıyor.
- Önceden yerdeki pislikler hem fındık toplama işleminde zorluk çıkarıyor hem de işçi arıyor.
- Makine iyi çalışıyor ve bilinçli kullanıldığında gayet iyi iş çıkartıyor.
- 06:16Temizlik Sonuçları
- Temizlik sonrası bahçe tertemiz olmuş ve fındık dökülmesi kolaylaşıyor.
- Bahçede çoğunlukla sarı fındık bulunuyor, kara fındık nadir.
- Üfleme işlemi sırasında çıkan pislikler tırmıklanıp temizlenmesi gerekiyor.
- 08:09Fındık Bahçesinin Durumu ve Gelecek Planları
- Fındık bahçesinde bazı yerlerde fındık varken, güneşi görmeyen yerlerde o kadar fazla değil.
- Yaklaşık sekiz sıra temizlenmiş ve öbek öbek yapılmış.
- Önümüzdeki hafta erkek kardeşi de gelecek ve birlikte kalan sıraları bitirmeyi hedefliyorlar.
- 19:03Üfleme Makinesinin Değerlendirmesi
- Üfleme makinesi harika bir alet olarak değerlendiriliyor ve iyi alınmış diye düşünülüyor.
- İki depo benzin yakarak dört saat süreyle üfleme işlemi yapılmış.
- Husqvarna üfleme makinesi kesinlikle tavsiye ediliyor.