• Buradasın

    Et Pişirme ve Fire Oranları

    ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/et-pisirirken-ne-kadar-fire-verir

    Yapay zekadan makale özeti

    Pişirme ve Kayıplar
    • Kavrulmuş et ambalajlama sırasında %25 yağ içerir, fire oranı %20-25'tir
    • Bir kilo kıyma pişince ortalama 100 gram fire verir
    • Pişmiş kırmızı et 100-120 gram, tavuk-hindi 120-140 gram, balık 150-200 gramdır
    • Etler pişince yaklaşık %30 civarında ağırlık kaybeder
    Pişirme Teknikleri
    • Et haşlama süresi 30 dakika ile 1,5 saat arasında değişir
    • Maşayla dokunulduğunda yumuşaksa az pişmiş, elastikse orta pişmiş demektir
    • Sirke veya limon suyu etin yumuşak olmasını sağlar
    Hayvanlardan Elde Edilen Et
    • Canlı ağırlığın %55-65'i karkas etini verir
    • Büyükbaş hayvanlardan %8, koyunlardan %5, kuzulardan %5 fire düşer
    • Dana karkas ağırlığı ortalama 30-45 kg'dır

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor