• Buradasın

    Eski Büfeyi Geri Dönüşüm Projesi

    youtube.com/watch?v=DpaczHHBvh4

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Bursa Cadence Bayi Nagehan Aka Sanat Atölyesi'nden bir eğitim içeriğidir. Sunucu, eski bir büfeyi geri dönüşüm projesiyle yenileme sürecini adım adım göstermektedir.
    • Videoda eski bir büfenin yenileme süreci kronolojik olarak anlatılmaktadır. Önce alt kısım çıkarılarak Lukens ayaklar monte edilir, ardından Very Chalky siyah boya ile boyanır, eskitme pudrası ile vizon ve moka renkleriyle eskitme işlemi yapılır, rölyef kaplama malzemesi ile darbeli kısımlar doldurulur ve sulu transferlerle desenler aktarılır. Son olarak Home Dekor Wax ile vernikleme işlemi yapılarak yenileme tamamlanır.
    • Her aşama için gerekli malzemeler, uygulama teknikleri ve dikkat edilmesi gereken noktalar detaylı olarak anlatılmaktadır.
    00:05Geri Dönüşüm Projesi Tanıtımı
    • Bursa Cadence bayi Nagehan Aka Sanat Atölyesi'nde eski bir büfenin alt kısmını kesip Lukens ayaklarla yeniden kullanma projesi gerçekleştirilecek.
    • Büfenin alt kısmı Chucky Chucky boyalarla siyah renkli boyanacak, ilk boyama için parlak yüzey astarı kullanılabilir.
    • Boyama işlemi için yüzey fırçaları ve rulo hazırlanıyor.
    00:50Boyama İşlemi
    • Boya karışımı hazırlanıp fırçaya yüklenerek temizlenmiş yüzeye boyama işlemi başlıyor.
    • Hasarlı yerler kapatılabilir ancak zımpara işleme keyifli olduğu için bazı hasarlar korunuyor.
    • Birinci kat boyama işlemi yaklaşık iki saat kuruması gerçekleşiyor.
    02:26Darbe Kapatma ve İkinci Kat Boyama
    • İkinci kat boyama öncesi bazı yerlerdeki darbeler bırakılıyor, eskitme için güzel tat versin diye.
    • İç kısımdaki derin darbeler Restructure Pasta (rölyef kaplama) ile kapatılıyor.
    • İkinci kat boyama işlemi başlıyor, ilk kat astar gibi düşünülürken ikinci kat tamamen yüzeyi boyayla kaplıyor.
    04:36Rölyef Kaplama Uygulaması
    • Rölyef kaplama ile doldurulan kısımlar kuruma gerçekleştikten sonra zımpara ile düzeltiliyor.
    • Büfenin üst kısmına Lukens ayaklarla bütünlük sağlamak için rölyef desen uygulanacak.
    • Sıvı plastik rezin seti (poliüretan malzeme) silikon kalıplara dökülerek desen oluşturuluyor.
    05:39Sıvı Plastik Rezin Seti Kullanımı
    • Sıvı plastik seti eşit şekilde bardaklara dökülüp, plastikleşme çabuk gerçekleşeceği için çok fazla karışım yapılmamalı.
    • İki karışım bir noktada birleştirilip otuz-kırk saniye hızlı bir şekilde karıştırılıyor.
    • Karışım hafif bir ısı başladığında kalıplara dökülüyor ve düz bir satıhta kıpırdatmadan kuruması bekleniyor.
    09:04Eskitme Pudrası Uygulaması
    • İkinci kat boyama kuruduktan sonra obje yüzeye yapıştırılıyor ve pudra eskitme işlemine geçiliyor.
    • Vizon ve mocha rengi pudra kullanılarak siyah rengin daha güzel ortaya çıkması sağlanıyor.
    • Nemli fırça ile tamponlama yapılarak pudra uygulanıyor ve nemli bezle kolayca temizlenebiliyor.
    12:13Transfer Uygulaması
    • Tüm eskitme işlemi bittikten sonra transfer işlemine geçiliyor.
    • Water transfer collection kullanılarak ahşabın üzerinden başlayıp cama doğru devam eden desen uygulanıyor.
    • Jelatin kaldırıldıktan sonra spatula ile nemlendirilerek desen yüzeye yerleştiriliyor ve cam kısmından yavaşça kaldırılıyor.
    17:03Vernik İşlemi
    • Transfer işlemi tamamlandıktan sonra vernik işlemine geçiliyor.
    • Vernik işlemi Home Dekor wax'larla yapılıyor.
    • Wax fırçalarıyla sürüldükten sonra penye bez ile parlatma yapılabilir.
    17:50Wax ve Vernikleme İşlemi
    • Vakfı koruma altına almak için ince bir kat sürüldükten sonra birkaç gün sonra ikinci kat atılarak yüzeyin tamamen waxlama ve vernikleme işlemi tamamlanacak.
    • Wax işlemi sonrası renkler daha net ortaya çıkıyor ve kurumaya başlayınca kadifemsi görüntü iyice belirginleşiyor.
    • Wax işlemi bittikten sonra dokularıma sığarak uygulaması yapılıyor, bu işlem vernik ve wax işlemi bittikten sonra yapılmalı ve üzerine asla başka vernik işlemi yapılmamalı.
    19:01Sıvı Varak Uygulaması
    • Sıvı varak uygulaması için önce tin turu yüzeye dökülüyor, üzerine toz varağı dökülerek karışım yapılıyor.
    • Karışım kes kullan süngerle yüzeye uygulanıyor ve her yere aynı oranda uygulanmamalı, bazı yerlerde hafif boşluklar bırakılmalı ki göz onu tamamlasın.
    20:15Projenin Özeti
    • Eski büfenin alt kısmı çıkarılıp Lukens ayaklar monte edilmiş, yüzey sirke ile temizlendikten sonra Very Chalky siyah boya ile iki kat boyanmış.
    • Ayak kısımlarında sıvı plastikler ve silikon kalıplarla desen oluşturulmuş, eskitme pudrasıyla vizon ve moka renkleriyle eskitme yapılmış.
    • Dolabın içindeki darbeli kısımlar rölyef kaplama malzemesiyle doldurulmuş, kuruduktan sonra zımpara işlemi yapılmış ve boyama tamamlanmış.
    21:47Transfer ve Vernikleme İşlemi
    • Sulu boya kolay transferlerle ahşap bölümüne ve cam kısmına desen aktarılmış, camın üzerine vernik yapmaya gerek olmadığı belirtilmiş.
    • Very Chalky boyaların pudramsı ve kadifemsi dokusu nedeniyle su bazlı parlak veya yarı mat vernik yerine Home Dekor wax kullanılmış.
    • Vakfı işlemi tamamlandıktan sonra sıvı varakla ışıltılar verilmiş ve ürün tamamlanmış.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor