• Buradasın

    Çilek Reçeli Yapımında Şeker Oranları ve Püf Noktaları

    ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/2-kilo-cilek-receline-ne-kadar-seker-konulmal

    Yapay zekadan makale özeti

    Temel Oranlar
    • 1 kilo çilek için 4 su bardağı şeker kullanılır
    • Çok tatlı meyvelerde şeker oranı meyve oranıyla aynı olmalıdır
    • Az tatlı meyvelerde şeker oranı 1.5 katına çıkarılmalıdır
    Pişirme ve Saklama
    • Reçel şekerle 8-10 saat bekletilmelidir
    • Pişirme sırasında üzerine su eklenmesine gerek yoktur
    • Reçel güneş görmeyen, serin ve kuru ortamda saklanmalıdır
    Kıvam ve Püf Noktaları
    • Elma ve limon suyu kıvamı koyulaştırır
    • Reçel kaynama sırasında çok köpük yapar
    • Kıvam kontrolü için suya birkaç damla reçel damlatılabilir
    • Reçel sıcakken kavanozlara aktarılmalıdır

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor