• Buradasın

    Bilgisayar Çalışıyor Ekranda Görüntü Yok Arızası Çözümü

    youtube.com/watch?v=clShxe5jYrY

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir bilgisayar tamircisinin "bilgisayar çalışıyor ekranda görüntü yok" arızasını tespit ve çözdüğü bir eğitim içeriğidir. Bu, konuyla ilgili dördüncü video olup, daha önce işlemci, RAM ve güç kaynağı arızalarını ele aldıklarını belirtiyor.
    • Videoda, anakart üzerindeki kondansatörlerin patlamış olduğu tespit ediliyor ve toplam yedi kondansatör değiştiriliyor. Tamirci, BIOS pilini çıkarma, RAM'leri temizleme, ekran kartını çıkarma gibi temel adımları gösteriyor ve kondansatörlerin nasıl değiştirileceğini detaylı şekilde anlatıyor. Video, tamir sonrası bilgisayarın görüntü vermesiyle sona eriyor.
    Bilgisayar Arızası Tanıtımı
    • Videoda bilgisayar çalışıyor ancak ekranda görüntü olmayan bir arıza incelenecek.
    • Bu konuyla ilgili daha önce üç farklı video paylaşılmış, bu videoda dördüncü arıza tespit edilecek.
    • Önceki videolarda işlemci, RAM ve güç kaynağı (power) arızaları tespit edilmiş, bu videoda anakart arızası şüpheleniliyor.
    00:48Arıza Tespiti
    • Bilgisayarın kasası açıldıktan sonra güç kaynağı ve işlemci fanı çalışırken ekranda görüntü olmadığı görüldü.
    • İlk olarak BIOS pilini çıkardıktan sonra görüntü almayı denendi, ancak sonuç alınamadı.
    • RAM'ler çıkarılıp temizlendikten sonra farklı slotlarda denendi ve sağlam RAM ile de test edildi, ancak görüntü alınamadı.
    01:55Diğer Olası Sorunlar
    • Bilgisayarda ekran kartı takılı olmadığı için görüntü anakarttan alınmaktadır.
    • Güç kaynağı sağlam görünüyor ve problem olmayacak.
    • Anakarttaki kablolar (hard disk, DVD writer, ses ve USB kabloları) sökülerek görüntü sorunu test edildi.
    03:16Kondansatör Sorunu Tespiti
    • Anakart üzerinde işlemci yakınındaki kondansatörlerin patlamış olduğu tespit edildi.
    • İşlemcinin yakınındaki kondansatör patlamaları görüntü vermeyi engelleyebilir.
    • Toplam yedi kondansatör patlamış durumda, bunların değerleri 6,30E1 mikrofarat ve 6,30E8 mikrofarat olarak belirlendi.
    05:00Kondansatör Değişimi
    • Anakart üzerindeki patlamış kondansatörler sökülerek temizlik yapıldı.
    • Yedi kondansatör değiştirilecek, bunların değerleri 6,30E1 mikrofarat ve 6,30E8 mikrofarat olarak belirlendi.
    • Kondansatörler takılırken artı-eksi işaretlerine dikkat edilerek doğru yönde monte edildi.
    09:18Sorunun Çözümü
    • Anakart kasaya monte edildikten sonra bağlantılar yapıldı.
    • Bilgisayar açıldığında görüntü alındı, ancak hard disk takılı olmadığı için boot ekranında durdu.
    • Sorun kondansatörlerdeydi ve toplam yedi kondansatör değiştirilerek problem çözüldü.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor