Buradasın
Badem Üretimi ve Özellikleri
ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/1-kg-kabuklu-bademden-ne-kadar-ic-badem-ckarYapay zekadan makale özeti
- İç Badem Miktarları
- 1 kg kabuklu bademden yaklaşık 300-350 gr çiğ badem içi çıkar
- Elbademi 530 gr, Gerçek Diş Bademi 440 gr iç yapar
- Diğer bademlerde iç oranı 120-180 gr arasındadır
- Üretim ve Verim
- Olgun badem ağacı 23-30 kg fındık üretebilir
- Badem mevsimi 15 Haziran-15 Temmuz arasındadır
- Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetiştirilir
- Saklama Koşulları
- Kabuklu badem 20-24 ay, iç badem 15-16 ay saklanabilir
- Normal oda koşullarında kabuklu badem 7-8 ay dayanır
- Yüksek sıcaklıkta (26,5 derece) 8 ay sonra lezzet bozulur
- Ekonomik Özellikler
- 2023'te toptan badem fiyatları 549-669 TL arasındadır
- Bir dekardan yıllık ortalama 400 kg badem elde edilebilir
- 1 kg bademden yaklaşık 1 kg badem yağı çıkar