• Buradasın

    Badem Üretimi ve Özellikleri

    ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/1-kg-kabuklu-bademden-ne-kadar-ic-badem-ckar

    Yapay zekadan makale özeti

    İç Badem Miktarları
    • 1 kg kabuklu bademden yaklaşık 300-350 gr çiğ badem içi çıkar
    • Elbademi 530 gr, Gerçek Diş Bademi 440 gr iç yapar
    • Diğer bademlerde iç oranı 120-180 gr arasındadır
    Üretim ve Verim
    • Olgun badem ağacı 23-30 kg fındık üretebilir
    • Badem mevsimi 15 Haziran-15 Temmuz arasındadır
    • Türkiye'de en çok Ege bölgesinde yetiştirilir
    Saklama Koşulları
    • Kabuklu badem 20-24 ay, iç badem 15-16 ay saklanabilir
    • Normal oda koşullarında kabuklu badem 7-8 ay dayanır
    • Yüksek sıcaklıkta (26,5 derece) 8 ay sonra lezzet bozulur
    Ekonomik Özellikler
    • 2023'te toptan badem fiyatları 549-669 TL arasındadır
    • Bir dekardan yıllık ortalama 400 kg badem elde edilebilir
    • 1 kg bademden yaklaşık 1 kg badem yağı çıkar

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor