Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir kişinin amfi cihazının bağlantılarını ve ayarlarını adım adım gösterdiği bir eğitim içeriğidir. Konuşmacı, daha önce amfi kutu açılış videosu yayınladığını ve izleyicilerin bağlantıların nasıl yapıldığını merak ettiğini belirtiyor.
- Videoda amfi cihazının bas kontrolcüsü, kanal ayarları ve crossover ayarları detaylı olarak anlatılıyor. Konuşmacı önce bas kontrolü ve kanal bağlantılarını gösteriyor, ardından bas ve ses için gerekli ayarları (super bass, trable, crossover, LPF, HPF) açıklıyor. Ayrıca oval ve bitirici hoparlörlerin farklı çalışma prensipleri ve ses kalitesi hakkında bilgiler veriyor. Video sonunda konuşmacı, bas kontrolcüsünün henüz gelmediğini ve bunun için ayrı bir video yapacağını belirtiyor.
- Amfi Bağlantıları ve Bas Kontrolcüsü
- Konuşmacı, daha önce yayınladığı amfi kutu açılış videosundan sonra bağlantıların nasıl yapıldığını merak eden izleyicilere cevap verecek.
- Amfide "Maximum" yazan bir bas kontrolcüsü bulunuyor ve bu kontrolcü kanal üç ve kanal dördünü kontrol ediyor.
- Bas kontrolcüsü köprü olarak bağlanabilir veya ayrı olarak kullanılabilir.
- 01:34Bas Ayarları
- Bas kısmında ses trab ayarı "de" olarak getirilmeli ve süper bas ayarı 12 gibi çekilmeli.
- Crossover kısmında LPF (Low Power Frekans) seçilmeli çünkü baslar düşük frekansları çalar.
- LPF seçildiğinde hem bas hem ses çalar, HPF (High Power Frekans) seçildiğinde sadece ses çalar.
- 02:53Kanal Ayarları
- Kanal üç ve kanal dört için üç farklı ayar bulunuyor ve konuşmacı maksimum ayarı yapıyor.
- LPF ayarı genellikle 40 ile 150 arasında olabilir, ancak müzik türüne göre ortalama tutulmalı.
- Bas kısmı için LPF ayarı orta seviyede tutulmalı, aşırı yüksek veya düşük ayarlar kulağa hasta olabilir.
- 04:13Ses Ayarları
- Ses kısmında HF (High Power Frekans) seçilmeli ve süper bas kıstım en dipte, trablu açılmış olmalı.
- Hoparlörlerin kalitesine bağlı olarak giyin ayarı maksimum yapılabilir, ancak yüksek seslerde bozulabilir.
- HPF ayarı %65 civarında tutulmalı, çok yüksek ayarlar cırtlak ses verirken, düşük ayarlar tatlı bir ses verir.
- 06:46Genel Ayarlar ve Kapanış
- Alt taraftan basa, üstten ses ayarlanıyor.
- Bas için süper bass, full trab, cross ve LPF ayarları yapılabilir.
- Ses kısmında HPF kapalı, süper bas kapalı, trab 12 veya 6 gibi ayarlanabilir.