Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, ahşap boyama için transfer tekniğini adım adım gösteren bir eğitim içeriğidir. Anlatıcı, transfer tekniğinin tüm aşamalarını detaylı olarak göstermektedir.
- Video, transfer tekniğinin tüm aşamalarını kapsamlı şekilde ele almaktadır. Önce objenin uygun renge boyanması, ardından kaliteli baskı alınması, resmin kesilmesi, transfer tutkalının uygulanması, kağıdın objeye yapıştırılması, kurutulması, soyma işlemi ve son olarak vernik uygulanması aşamaları gösterilmektedir. Her aşamada dikkat edilmesi gereken noktalar ve püf noktaları da paylaşılmaktadır.
- 00:12Ahşap Boyama Transfer Tekniği Hazırlığı
- Ahşap boyamada transfer tekniği yaparken önce objeyi uygun renge boyuyoruz, örneğin beyaz transfer için objeyi beyaza boyuyoruz.
- Yazı türü transfer yapacaksak, kaliteli baskı alabileceğimiz bir yerden ayna görüntüsü şeklinde ters baskı almamız gerekir, ev tipi yazıcılarda çıkan baskıdan iyi sonuç alınamayabilir.
- Transfer yapacağımız resmi kenarlarından uygun şekilde kestikten sonra transfer tutkalını bir kaba boşaltıp, temiz bir fırçayla resmin üzerine gelecek biçimde bolca sürüyoruz.
- 02:32Transferin Uygulanması
- Resmi ters bir biçimde uygulayacağımız yüzeye oturtup, bir tarafını yapıştırdıktan sonra diğer tarafına doğru elimizle götürerek hava kabarcıklarını gideriyoruz.
- Plastik spatula ile üzerinden geçerek tutkalın fazlasının dışarıdan kenarlardan çıkmasını sağlıyoruz, hava kabarcığı kalmaması çok önemlidir.
- Yapıştırdıktan sonra temiz bir pamuklu bezi tampon biçimine getirip üzerinden geçirip, resmin iyice yapıştığına emin olduktan sonra yirmidört saat kurumaya bırakıyoruz.
- 04:24Transferin Soyulması
- Kurumuş transferde, ters olarak yapıştırdığımız resmi suyla ıslatarak yavaş yavaş dış kısmındaki beyaz yeri çıkartıp alttaki resmin görünmesini sağlıyoruz.
- Resmin üstünü fırçayla hafif bir şekilde temiz bir suyla ıslatıp, elimizi nemlendirip ortadan başlayarak keseler gibi yanlara doğru yavaş yavaş soymaya başlıyoruz.
- Soyarken yumuşak hareketlerle çok bastırmadan, alttaki resmi mümkün olduğunca zarar vermeden sadece üstteki beyaz kağıdı ortadan dışa doğru yavaş yavaş soyuyoruz.
- 06:37Transferin Tamamlanması
- Resmi tamamen üzerindeki beyaz tabakasını soyduktan sonra kalan kalıntıları temizledikten sonra transferin zor aşamasını bitirmiş oluyoruz.
- Eğer kimi yerlerde kağıt kaldıysa ve soyarken altında çıkacağından korkuyorsanız, transferi yaptıktan sonra resim ile veya keten yağıyla elinize hafifçe geçerek hem parlaklık sağlarsınız hem de soyulmamış yerler kapanmış olur.
- İlk transfer tamamlandıktan sonra üzerine istediğiniz vernik çeşidini kullanabilirsiniz: sprey vernik, yüz kat vernik, parke verniği veya yat verniği.