• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Dayak Kulübü'nün çarşamba günleri saat 18:00-20:00 arasında yayınlanan oyun programının ilk bölümüdür. Programda sunucu, Sinan, Sarp, Faruk, Çam, Optimus ve Pertem gibi katılımcılar yer almaktadır.
    • Program, dövüş oyunları (özellikle Street Fighter) etrafında şekillenmekte olup, Capcom Cup turnuvasına katılım stratejileri, puan sistemi ve turnuva kazanma yolları hakkında detaylı bilgiler sunmaktadır. Ayrıca, oyuncular arasında turnuva maçları oynanmakta, karakter özellikleri ve oyun stratejileri tartışılmaktadır.
    • Videoda özellikle para kaynakları kısıtlı olan oyunculara yönelik pratik öneriler verilmekte, turnuvalara katılmanın ekonomik yolları anlatılmaktadır. Ayrıca, Street Fighter'ın e-spor dünyasındaki önemi, turnuva sistemi ve gelecekteki potansiyeli hakkında bilgiler paylaşılmaktadır. Programın sonunda izleyicilerden gelecek oyun önerilerine açılarak bir sonraki program için fikir toplama yapılmaktadır.
    00:01Dayak Kulübü'nün Hafta İçi Programı
    • Dayak Kulübü'nün ilk hafta içi programı çarşamba günleri saat dokuz'dan sonra iki saatten kısa bir süre boyunca yayınlanacak.
    • Programın akşam saatlerinde yayınlanması bir test niteliğinde olup, hafta içi programların ne kadar rağbet göreceği incelenecek.
    • Çarşamba günleri için özel konsept hazırlanmayacak, izleyicilerin oyuncakları ve hangi oyunların oynanacağına bir ölçüde karar verecekler.
    01:40Program İçeriği
    • Programda bilgisayarlar kendi kendine dövüşecek ve sunucu izleyicilere bilgi verecek.
    • İki Alman vatandaşı ile dört-beş Türk oyuncu arasında turnuva oynanacak.
    • Programın sonunda Capcom Cup sistemi ve kazananlara verilen ödüller hakkında bilgi verilecek.
    02:44Capcom Cup Sistemi
    • Capcom Cup, Capcom'un kendi düzenlediği ve desteklediği turnuvaların puanlarıyla bir lig oluşturup, en üstteki on altı kişiyi San Francisco'da finale çıkarıp ödüllendirme sistemi.
    • 2013'te kazananlar 20.000 dolar, 2014'te 30.000 dolar, 2015'te ise 500.000 dolar ödül alacaklar.
    • Capcom Cup sisteminde üç farklı puan sistemi bulunuyor: Premiere, Ranking ve Online.
    04:50Puan Sistemleri
    • Premiere dalında birincilik 256 puan, Ranking dalında 128 puan, Online dalında ise birincilik 64 puan veriliyor.
    • Premiere dalında 11 farklı yerde, Ranking dalında 47 farklı yerde turnuva düzenleniyor.
    • Online turnuvalar yaklaşık Nisan'da başlayıp sonbaharda bitiyor ve ilk gelen oyuncular koltukları kapıyor.
    06:31Capcom Cup Puan Kazanma Stratejisi
    • Capcom Cup'a katılmak için ortalama dörtyüz puan gerekiyor ve konuşmacı bu puanı nasıl kazanabileceğinize dair ipuçları verecek.
    • En az para harcayarak puan kazanmak için sadece dört yer gezmek gerekiyor.
    • Singapur'a gidebilmeniz için vize ücreti yok ve uçak bileti dokuzyüz lira, toplam masraf bindörtyüz lira.
    08:03Singapur ve Hollanda Turnuvaları
    • Singapur'da ikinci olmanız gerekiyor, çünkü birinci olmak zorunda değilsiniz.
    • Hollanda'ya gidebilmeniz için bir adet Schengen vizesi almanız gerekiyor ve uçak bileti ikiyüzelli lira, üç günlük kalma bedeli sekizyüz lira.
    • Hollanda'da ikinci olmanız yeterli, çünkü birinci olmak zorunda değilsiniz.
    10:00İsveç ve Amerika Turnuvaları
    • İsveç'e uçak biletleri git-dön üçyüz lira, dört günlük masraf binyüz lira ve ikinci olmanız gerekiyor.
    • Orlando (Amerika) hem premier birlik hem de on gün sonrasında Evo turnuvası düzenliyor.
    • Orlando'ya uçak biletleri git-dön binüçyüz lira, üç günlük masraf ikibin lira ve üçüncü olmanız yeterli.
    13:24Toplam Masraf ve Kazanç
    • Tüm turnuvalarda toplam masraf altıbinüçyüz lira, ancak sıralamaya göre dörtbin lira ödül kazanıyorsunuz.
    • Vizeler dahil toplam cebinizden ikibinüçyüzelli lira harcayacaksınız.
    • Mani maçları yaparak para kazanabilirsiniz, özellikle Türkiye'den gelen ve tanınmayan oyuncular için pro oyuncular mani maç yapmak isteyecekler.
    15:47Puan Hesaplaması ve Sonuç
    • Bu stratejiyle dörtyüzseksen puan yapabilirsiniz, bu puan Walmaster'ın geçen finaldeki puanından (dörtyüzyirmialtı) daha yüksek.
    • Daigo'nun puanı beşyüzotuziki, Gamer Bean'in puanı ise dörtyüzseksen.
    • Bu stratejiyle bir yıl boyunca cebinizden hiç para çıkmadan, hatta mani maçlarla para kazanarak finalde yer alabilirsiniz.
    19:17Oyun Oynarken Arkadaş Davetleri
    • Konuşmacı arkadaşlarını davet etmeye başlıyor ve Optimus'u ilk davet ediyor.
    • Oyun yazar ofisi değil evinde olduğu için arka planı silmeme ihtiyacı olmadığını belirtiyor.
    • Optimus ile başlayarak oyunu başlatıyor.
    22:11Oyun Sırasında Tehlikeler
    • Oyunda "leg" adı verilen bir sorunla karşılaşıyor ve bunun rahatsız edici olduğunu belirtiyor.
    • Oyuncuların "leg" sorunu nedeniyle fragmalarını kaçırabildiğini söylüyor.
    • Çarşamba günleri programın uzun tutulmayacağından Magic Boy'un oynamayacağını belirtiyor.
    27:35Karakter Seçimi ve Oyun Stratejileri
    • Oyunda bir karakteri tanıyıp ona atıyor ve bu karakterin Almanya'da övgü aldığını, kendisini "puan kasmayan ama kendisini versiyonu" olarak adlandırdığını söylüyor.
    • Balrog karakterinin "leg" sorunu nedeniyle oynanması zor olduğunu belirtiyor.
    • "Leg" sorunu nedeniyle komboların temiz bağlantı gerektirdiği için oyuncuların delirdiğini söylüyor.
    34:00Frame Data Açıklaması
    • Frame data hakkında sorduğunda önceki programlarda açıkladığını belirtiyor.
    • Frame data'nın temelini bir animasyonun başlama frame sayısı, vuruş frame sayısı ve toplama frame sayısı (recovery) olarak açıklıyor.
    • Hareketin ne kadar iyi ise o kadar hızlı çıkartabildiğini, Rio, Ebru ve Can'in "show you can" hareketinin üç framelik olduğunu örnek veriyor.
    36:55Mirror Match ve Oyun Stratejileri
    • Optimus Prime'i davet ettiğini, kendisinin Balrog sevdalısı olduğunu belirtiyor.
    • Mirror match'lerde (aynı karakterle oynarken) kötü olmanın dezavantajını anlatıyor.
    • Almanların disiplinli oynadığını ancak dünya çapında başarıları olmadığını söylüyor.
    41:31Oyun Süreci ve Sorunlar
    • Oyunda "leg" sorunu nedeniyle sürekli zıpladığını ve bunun onu çıldırttığını belirtiyor.
    • Safe oynayarak yakın mesafeye girmemeye çalıştığını söylüyor.
    • Oyunda bir kişilik boş yer kaldığını belirtiyor.
    45:32Oyun Sürüşleri ve Sonuçlar
    • Kutularca edition aldığını ancak Steam'den açılmadığını belirtiyor.
    • Arcade edition'ların Steam'e geçiş yapamadığını açıklıyor.
    • Oyunda bir kişi askere gideceğini ve 25 yaşında olduğu için kısa dönem gideceğini söylüyor.
    51:04Askerlik Deneyimi ve Oyun Gezer
    • Konuşmacı, Manisa'nın Türkiye'nin en büyük acemi birliklerinden biri olduğunu belirtiyor.
    • Kısa dönem acemilere iyi davranıldığını, ancak ustalık dönemine göre askerlik deneyiminin değiştiğini söylüyor.
    • Askerlik sırasında kişisel eşyaları getirmemek gerektiğini, askerlerin bunları alabileceğini uyarıyor.
    53:14Oyun Gezer ve Dövüş Oyunları
    • Konuşmacı, Oyun Gezer'den freelance yazar olarak çalıştığını ve artık aktif gezmeyip sadece yazılar ve Twitch içerikleri ürettiğini belirtiyor.
    • Uncharted 4 ve benzeri oyunları çekmek yerine sadece dövüş oyunları çekmek istediğini ifade ediyor.
    • Mortal Kombat X ve Double Dragon 3 gibi dövüş oyunlarına ilgi duyduğunu söylüyor.
    59:54Oyun Deneyimi ve Gelecek Planları
    • Konuşmacı, Hard Stone, Warface ve Dead by Daylight gibi oyunları oynadığını belirtiyor.
    • Xbox'ta "int om" adlı bir oyuncuyla Long Light oynamayı planladığını söylüyor.
    • Dead by Daylight'in yeni DLC'si olan Intikam Tugayı'nı oynamak istediğini ifade ediyor.
    1:03:18Capcom Cup ve E-Spor
    • Capcom Cup'a katılmak için gerekli masraflar, iki yere gidip bir olmanız gereken bir sistemdir ve bu masraflar tahmin edildiğinden daha azdır.
    • Bazı turnuvalarda Capcom, kazananları direkt davet edebilir ve diğer puanları ihmal edebilir.
    • EVO şampiyonu olmak önemli olsa da, Capcom Cup şampiyonu olmak daha önemli bir başarıdır çünkü bu, bir yıl boyunca puan toplayıp sıralamaya girmek anlamına gelir.
    1:08:44E-Spor ve Dövüş Oyunları
    • E-spor, LoL olarak bilinmesinin nedeni oyuncu sayısının yüksek olmasıdır, ancak Dota ve Counter Strike gibi diğer oyunlar da e-spor'a dahildir.
    • Street Fighter, Dota ve Starcraft ile birlikte Olimpiyatlar'da yer alan dövüş oyunlarının en eski türlerinden biridir.
    • Street Fighter 4'ün satış rakamı sekiz milyondan fazla olup, Mortal Kombat 5'e yakındır ve diğer anime dövüş oyunları da bir buçuk-iki milyon arası satmaktadır.
    1:13:02Yeni Street Fighter ve Turnuvalar
    • Yeni Street Fighter'ın Mart-Nisan gibi gelebileceği ve 2016'da turnuvaların yapılması için en az dört aylık bir süre olması gerektiği belirtiliyor.
    • Yeni Evo turnuvasının listesine Mortal Kombat ve Tekken 7 girmiş, King of Fighters 13 ise çıkmıştır.
    • Street Fighter 5'teki modlar hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış, sadece bir gameplay videosu gösterilmiş ve Tayvan'daki oyun fuarında Daigo ile Gamer B yeni bir maç yapacaklar.
    1:20:24Dövüş Oyunu Maçı
    • Ebru'nun focus'ları ve maçın sonucu hakkında konuşuluyor.
    • Red focus ve ultra bir karakterlerden bahsediliyor.
    • Oyun sırasında stratejiler ve karakter tercihleri hakkında tartışmalar yapılıyor.
    1:21:32Oyun Stratejileri
    • IX harcamaması gerektiği ve bir sonraki rada ihtiyacı olduğu belirtiliyor.
    • Mortal Kombat oyununun online tarafının zor olduğu, kendi aralarında oynamaları gerektiği söyleniyor.
    • Balrog karakteri hakkında konuşuluyor ve oyunun nasıl oynandığı tartışılıyor.
    1:24:18Oyun Turnuvaları
    • Dövüş oyunlarında offline turnuvaların yapılabileceği belirtiliyor.
    • Dövüş oyunlarının kısa sürede bir sürü oyun çıkması bekleniyor.
    • Zula oyununun ne zaman çıkacağı bilinmiyor.
    1:25:47Önceki Turnuva Hakkında
    • Cumartesi günü yapılan turnuva hakkında konuşuluyor.
    • Altı kişi katılan turnuva kazananı belirtiliyor.
    • Sığınak kafede yapılan turnuva hakkında bilgiler paylaşıldı.
    1:33:32Karakter Seçimi
    • Türkiye'de çok oynanmayan karakterlerden bahsediliyor.
    • Vega ve Fay Long karakterlerinin zor olduğu belirtiliyor.
    • Oynadığınız karakterin sizin için en iyi karakter olduğu vurgulanıyor.
    1:38:10Oyun Sonrası
    • Saatlerin 38 gösterdiği ve 45 de bitirileceği belirtiliyor.
    • King of Fight R3 oyununun daha iyi olduğu söyleniyor.
    • Maçın Darwin'de kırılacağı ve son kez champ yenilirken bir daha oynamayacağı belirtiliyor.
    1:45:52Programın Sonu
    • Programın sona erdiği ve pazar günü görüşmek üzere olduğu söyleniyor.
    • Önerilerin Twitter adresinden iletilineceği ve banttan kaydın YouTube adresinde cuma veya cumartesi günü bulunacağı belirtiliyor.
    • Programın kapanmasına rağmen oyunun kapatılmayacağı ve bir yarım saat daha oynanacağı söyleniyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor