Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir League of Legends maçının detaylı analizini içeren bir casting içeriğidir. Deneyimli sunucular, Ahraz Esports ve EAX takımları arasındaki maçın seçim aşamasından başlayarak tüm sürecini yorumlamaktadır.
- Video, maç öncesi şampiyon tercihlerinin analiziyle başlayıp, maçın ilerleyen bölümlerinin canlı yorumunu ve son devre analizini içermektedir. Sunucular, Jinx, Evelyn, Rumble, Thresh, Lucian, Nunu ve Malcaeli gibi şampiyonların performanslarını, stratejik tercihleri ve maçın genel dinamiklerini detaylı şekilde ele almaktadır.
- Videoda ayrıca maç sırasında yaşanan teknik sorunlar, altın farkları, eşya tercihleri ve toplu savaşların analizi de yer almaktadır. Maçın sonunda mavi takımın 22-12 skorla galip geldiği belirtilmekte ve sunucu maçın sonucunu üç dakika öncesinden tahmin ettiğini vurgulamaktadır.
- Yasaklamalar ve Şampiyon Seçimleri
- Yasaklamalar yapılmaya başlanmış ve bu maç diğer maçlara göre daha kaliteli bir oyun sunacak.
- Yasaklanan şampiyonlar arasında Sejuani, Kled, LeBlanc ve Ahri bulunuyor.
- Reksai henüz yasaklanmadı ve bu durumda koridor tercihleri önem kazanıyor.
- 01:17Koridor Tercihleri
- Yeni gelen eşyalar sayesinde özellikle Luden'ın Kutsal Sesi çok güçlü hale geldi.
- Mor takım Thresh ve Malzahar tercihlerini yaptı, bu şampiyonlar güvenli seçimler olarak değerlendiriliyor.
- Ahraz, Natilius, Lucian veya Jinx gibi saldırı gücü taşıyıcı şampiyonları tercih edebilir.
- 02:37Şampiyon Değişiklikleri ve Tercihler
- Twitch, Janna ve Evelynn tercih edildi, Evelynn'in Resta Solukcu'da oynaması bilgisi paylaşıldı.
- Ahraz, Evelynn yerine Irelia tercih edilebilir, ancak Janna ve Dark'ın ikinci T'yi alması muhtemel.
- Trendemer üzerinde duruluyor, bu tercih ilginç olabilir çünkü Targon Enchantress'ın Rumble'ı karşıda güçlü olabilir.
- 05:17Jinx Seçimi ve Değişiklikleri
- Türkiye sunucusunda Jinx şampiyonu olmadığı için, Jinx'i yok olan takım başka bir şampiyon tercih etmek zorunda kaldı.
- Riot Games, Jinx'ın ultisi için mesafeye göre değişen hasar sistemi uyguladı, bu değişiklik ultiyi daha uzaktan kullanmayı zorunlu kılıyor.
- Ashe'in beş düz vuruşundan sonra yaptığı üçlü atış ve RNA ile on beş tane vuruş yapabilme yeteneği çok güçlü bulunuyor ve muhtemelen nerf görecektir.
- 10:46Koridor Analizi
- Alt koridor Jinx tercihi nedeniyle zor olacak, Jinx'in Thresh'e karşı kaçabilmesi için support'un iyi oynaması gerekiyor.
- Orta koridorda iyi oynayan kazanacak, Rumble'ın iyi oynayan bir oyunculuk olduğu için karşı taraf defansif oynayacaktır.
- Jungle karakteri Adaniel, midlane ve botlane arasında gidip gelecek, özellikle early bir dragon çıkarmayı hedefleyecek.
- 12:21Maç Öngörüler
- İzleyicilerden maçın galibini tahmin etmeleri isteniyor, Ahraz veya EAX yazarak tercihlerini belirtmeleri bekleniyor.
- Seçimlere bakıldığında, Ahraz'ın botlane'deki riskli tercihine rağmen, EAX'ın midlane'deki tercihinden dolayı Ahraz daha avantajlı görülmektedir.
- Oyun içi görme başlamış ve takım kısaltmaları düzenleniyor.
- 14:23League of Legends Oyunu ve Şampiyonlar
- Duvarlar çıktı ve şampiyonlar yerlerine konuldu, Ahraz mavi tarafta olacak şekilde düzenlendi.
- El Hue'z ismi İspanyolca olup "El Hue" şeklinde okunmalıdır.
- Saldırı gücü taşıyıcıları, orta koridorlar ve ormancılar yerlerine konuldu.
- 15:38Oyunun İlk Fazları
- OGAT yakalandı ve tutuştururda var olduğu için kaçma şansı kalmadı.
- Kil, geri düşeceği bir koridor olduğu için en çok memnun kaldı ve fazladan bir Doran yüzüyle gitme şansı elde etti.
- Orta koridor ağırlıklı bir saldırı bekleniyor, ancak koridorda Grompa başlamış ve Daniel ile Tukaka ikilisi harekete geçti.
- 17:06Şampiyonların Performansı
- Bugat yanlız E ile başlamış, genelde W ile başlaması gerekiyor.
- Üst koridorda Marshall riskli oyunlar oynuyor fakat hasarı yetebilir.
- Rumble üst koridorda rahat bir şekilde koridor minyonlarını ittirip uzaktan dürtmeyi başarıyor.
- 20:55Oyun Durumu ve Duraklama
- Klasik bekleme aşamasında, bir-altınlara, eşyalara ve minyonlara bakılıyor.
- Orta koridorda eşit farm edildiği halde yaklaşık 706 altın fark var, bu da 50'lerin iki gitmesinden kaynaklanıyor.
- Üst koridorda Rumble, Maoka'ya karşı net üstünlük elde etmiş ve 13 milyonluk bir fark açmış.
- 25:54Duraklama ve Kurallar
- Duraklatmada 8 dakikaya geldik ve Thresh'ten bir eser yok oyunda.
- Duraklatma hakkı 15-15-15-15 şeklinde iki tarafta toplam 60 dakika, ancak her takımın kendi hakkı 10 dakikadan uzun sürerse rakip takımın veya hakeminin onayı gerekiyor.
- 50 saniye kaldı ve kırmızı takımın duraklatma hakkının sona ereceği belirtiliyor.
- 29:35Oyunun Devamı
- To Cake, Nunu ile bire bir mücadeleye girdi ama Nunu'nun son bir vuruşu yapmadığına pişman oldu.
- Kırmızı güçlendirmeyle bir daha vurulmuş olsa kesinlikle ölecekti.
- Türkiye'nin flash'i yoktu, bu yüzden doğru karar vermiş.
- 30:38League of Legends Oyun Analizi
- Adana'nın Maokai'ye yöneldiği ve üst koridora doğru gittiği belirtiliyor, ancak Maokai'nin kaçma ihtimali olduğu vurgulanıyor.
- Janna, Thresh ve Nunu'nun koordineli bir saldırı yaparak skor alabilmeleri ama Rumble'ın ulti'nin daha iyi atılamadığı eleştiriliyor.
- Jinx'in rakiplerine kıyasla oldukça rahat olduğu ve Lucian'ın üzerinde büyük hasar olduğu belirtiliyor.
- 32:39Oyun Durumu ve Stratejiler
- Ani'nin geri kalmayacağı düşünülürken tam tersi durumun gerçekleştiği ve Arz'ın botlane'de iyi olduğu belirtiliyor.
- Orta koridorda bir hareketlilik olmasına rağmen skor alınamadığı ve Maokai'nin iyi oynadığı ancak oyunun onun için olmayan olduğu vurgulanıyor.
- Rumble'nin Maokai'yi alabilmelerine rağmen, Lucian ve Thresh'in kaçma şansının az olduğu belirtiliyor.
- 35:23Dragon ve Topluluk Skoru
- Dragon'a yaklaşıyor ve totem temizliği yapılıyor, Janna ilk eşyası olarak Morello bitirmiş.
- Üst koridorda Rumble, Maokai'yi alabilmelerine rağmen Lucian ve Thresh'in kaçma şansının az olduğu belirtiliyor.
- Jinx'in Janna kalkanıyla hayatta tutulduğu ve skorun 2-2 olarak kapanacağı belirtiliyor.
- 37:17Fair Play ve Totem Stratejileri
- Marshall'ın Mokka'yı durdurduktan sonra geri çekilip ulti atarak bir fair play yaptığı ve bu davranışın etik olduğu vurgulanıyor.
- Kırmızı takımın totemlemeyi düzgün yaptığını, orman girişlerini iyi görebilecek şekilde totemledikleri belirtiliyor.
- Mavi takımda Ahraz'da nehrin kontrolünü ve girişlerini görebilecek şekilde totemlemeleri yapıldığı vurgulanıyor.
- 39:12Altın Farkı ve Eşya Durumu
- Rumble ile Maokai arasında yaklaşık 45 CS farkı olduğu ve Rumble'ın 500-600 altın önde olduğu belirtiliyor.
- Skor eksikliği olmasına rağmen tam 600 gold farkın olduğu ve bunun sebebinin Maokai'nin bir skor fazlası olması olduğu vurgulanıyor.
- Mavi takımın güçlendirmeyi yiyerek koridor hareket ettiğinin ve Thresh'in Jinx'e doğru attığı belirtiliyor.
- 42:18Ejder Katliamı ve Oyun Durumu
- Rumble'nın tek başına kazandığı bir fight'ta Jinx topluyor ve Lucian fight'a giremeden 200 HP'ye kadar indiriliyor.
- Ejder katliamıyla Ahraz 2300 altın öne geçiyor ve bu skorlarla biraz rahatlamış hale geliyor.
- Jinx ve Rumble'ın late game'de ölmesinin bir şey ifade etmeyen, scale'i çok fazla şampiyonlar olduğu vurgulanıyor.
- 45:00Oyun Durumu ve Eşya Tercihleri
- Jana takımının canını yükseltmek için ultisini kullanmış ve takımın inhibitörü almak istemesi belirtiliyor.
- Rumble'ın iyi ultiler atması ve takımın altı bin altın birikmiş durumda olduğu vurgulanıyor.
- Eşya tercihleri ilginç olarak, Rog'ın Prodaja ve Speedy Sage'i tamamlamış, Nunu ise Zhonya rush yapmış.
- 50:06Oyunun Sonu ve Spoiler
- Oyunun sona erdiğini ve mavi takımın 22-12 skorla kazandığını öğreniyorlar.
- Sunucu, izleyicilere oyunun sonucunu bilmeden spoiler verdiğini özür diliyor.
- Oyunda Thresh'in düşmesi ve Rumble'nin iç kuleleri almak için orta koridordan ilerlemesi anlatılıyor.
- 52:49Maçın Sonu ve Değerlendirme
- Aras karakteri 25 ranla kalan ve oyunu kazanmayı başarıyor.
- Sunucu, tecrübeli bir casting ekibinin oyunun sonucunu önceden tahmin etmeyi başarıyor.
- İki takımın da tebrik edildiği ve güzel bir maç izlendiği belirtiliyor.