• Buradasın

    Su Böreği Ölçüleri ve Özellikleri

    ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/1-tepsi-su-boregi-kac-dilim

    Yapay zekadan makale özeti

    Temel Bilgiler
    • Bir tepsi su böreği 30 dilim ve 2,8 kg ağırlığındadır
    • Bir porsiyon su böreği 330-350 gram arasındadır
    • Bir ince dilim su böreği 80 gram olup 183 kaloridir
    Yapısal Özellikler
    • Orijinal su böreği 12 kat yufka ile oluşturulur
    • Bir tepsi su böreği için 12 yumurta kullanılır
    • Bir kilo yufka ile 50 adet börek yapılabilir
    Pişirme Detayları
    • Su böreği 210 derecede 1 saat 15 dakika pişirilir
    • Pişirme sırasında fanlı program tercih edilmelidir
    • Haşlama suyuna tuz eklenmesi yufkaların parçalanmasını önler

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor