• Buradasın

    Sinop Nokulu Tarifi ve Özellikleri

    kolaylezzet.com/kolay-cay-saati-tarifleri/corekler/760-kiymali-nokul-gerze-sinop

    Yapay zekadan makale özeti

    Genel Bilgiler
    • Sinop nokulu, 15.12.2017'de tescillenmiş geleneksel bir bayram ikramıdır
    • Kıymalı ve üzümlü-cevizli olmak üzere iki çeşidi vardır
    • Açık alanda otlayan hayvanların eti ve tavuk yumurtası kullanılır
    Malzemeler ve Hazırlanışı
    • Hamur için un, maya, tuz, su ve şeker kullanılır
    • İç harcı kıyma, soğan, maydanoz ve baharatlardan oluşur
    • Hamur kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmalıdır
    • 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir
    Özellikler
    • Geleneksel yöntemle Sinop sınırları içinde üretilir
    • Hamur mayalanması için 15 dakika, iç malzeme için 20 dakika bekletilir
    • Kilosu internette 75-135 TL arasında satılmaktadır

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor