• Buradasın

    Şanlıurfa'da İsot Reçeli Üretimi

    mynet.com/bu-recel-bildiginiz-gibi-degil-agizlari-yakan-aci-recel-1176709-myyemek

    Yapay zekadan makale özeti

    Üretim Süreci
    • Hal pazarından alınan biberler temizlenip makinede işleniyor
    • İki gün kurutma sonrası salçaya dönüştürülüyor
    • Güneşte bir haftaya kadar bekletiliyor
    Ürün Özellikleri
    • Acı olmasına rağmen reçel gibi tatlı bir tada sahip
    • Kahvaltıda, çiğ köftede ve diğer yemeklerde kullanılıyor
    • Kilogramı toptan 20-25, perakende 30-35 liradan satılıyor
    Ekonomik Boyut
    • Yıllık yaklaşık 10 ton üretim yapılıyor
    • Üreticilerin yaklaşık yüzde 80'i ürünlerini ihraç ediyor
    • Kapalı Çarşı'da en çok satılan baharat ürünlerinden biri

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor