Buradasın
Makarna Yapımı ve Tarifleri
gzt.com/lokma/makarnani-kendin-yap-makarna-hamuru-nasil-yapilir-10-farkli-makarna-tarifi-blog-3546137Yapay zekadan makale özeti
- Makarna Hamuru Hazırlama
- Temel malzemeler un, yumurta, tuz ve zeytinyağıdır
- Hamur yoğrulup 1-2 saat dinlendirilmelidir
- Açılan hamur rulo yapılıp unlanarak kurutulmalıdır
- Pişirme Püf Noktaları
- Tencere ölçüsü makarnanın ¾'ünü geçmemelidir
- Tuz kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı eklenmelidir
- Makarna haşlanırken tahta kaşıkla karıştırılmalıdır
- Küçük delikli süzgeç kullanılmalıdır
- Soslu Makarna Çeşitleri
- Kıyma soslu spagetti, mantarlı makarna ve kremalı penne
- Biftek ve hardal soslu, taze otlu ve parmesanlı makarna
- Somonlu, pestolu, pastırmalı ve ıspanaklı makarna
- Teriyaki soslu mezgit spagetti