Buradasın
Japon Mantısı Gyoza Tarifi
izmirdenlezzetler.com/2013/12/gyoza-%E9%A4%83%E5%AD%90-japon-mantisi/Yapay zekadan makale özeti
- Malzemeler
- Hamur için un, kaynar su ve tuz kullanılır
- İç harcı kıyma, lahana, mantar, soğan ve baharatlardan oluşur
- Sos için soya sosu, sirke ve acı sos gerekir
- Hazırlanışı
- Hamur yoğrulup 1 saat dinlendirilir
- İç harç hazırlanıp hamurdan yuvarlaklar kesilir
- Yuvarlakların ortasına harç konulup yarım daire şeklinde kapatılır
- Toplam 60 adet gyoza yapılır
- Kızartılıp sıcak su eklenerek pişirilir
- Servis
- Sıcak servis yapılır
- Yanında özel sosla sunulur
- Çubuklarla alınıp sosa batırılarak yenir