• Buradasın

    Dana Dil Haşlama Tarifi

    sevgininsofrasi.com/dil-haslama-soslu/

    Yapay zekadan makale özeti

    Genel Bilgiler
    • Dana dili et gibi kastır ve tam pişince lokum gibi olur
    • Bir porsiyon soslu dil haşlama 220, sade dil haşlama 170 kaloridir
    • Dil haşlama sonrası çorba, füme veya tütsüleme yapılabilir
    Hazırlık ve Pişirme
    • Dana dili bir gün buzdolabında suda bekletilmelidir
    • Demir döküm tencerede kısık ateşte pişirilmelidir
    • Pişirme süresi 1.5-2 saat, maksimum 2.5 saattir
    • Sıcakken derisi soyulmalı, soğuduktan sonra tekrar haşlanmalıdır
    Sos Hazırlama
    • Un, salça, şarap ve haşlama suyu ile sos yapılır
    • Sos 10 dakika kısık ateşte ısıtılır
    • Dil 1 cm kalınlığında dilimlenir ve sosla servis edilir

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor