Buradasın
K12 Bilişim Hizmetleri Sisteminde Ücretli Öğretmen Maaşları ve Bordro İşlemleri
youtube.com/watch?v=pjiiktmPzY0Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir eğitim içeriği olup, konuşmacı ve Büşra adlı bir kişi tarafından K12 Bilişim Hizmetleri sisteminde ücretli öğretmenlerin maaş ve bordro işlemlerinin nasıl yapılacağını adım adım göstermektedir.
- Video, ücretli bordro modülünde aylık puantaj girişinin nasıl yapılacağını, bordroyu onaylama sürecini ve SGK e-bildirgesi yükleme adımlarını kapsamaktadır. Öncelikle bordroda soru işaretli olan tüm seçeneklerin onaylanması, ardından SGK e-bildirgesi yükleme, hata düzeltme ve onaylama işlemleri detaylı olarak anlatılmaktadır. Video, ilce milli eğitim müdürlüğüne gönderilecek tahakkuk tutarlarının nasıl alınacağı bilgisiyle sonlanmaktadır.
- 00:02K12 Bilişim Hizmetleri Sisteminde Ücretli Öğretmenlerin Maaşları
- K12 Bilişim Hizmetleri Sisteminde kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ek dersleri ve maaşları nasıl yapılacağı anlatılıyor.
- Ücretli bordro modülünde ücretli öğretmenlerin maaşları yapılacak.
- Bordro açıldığında "puantaj" ve "bordro onayla" seçenekleri geliyor ve ay içi değişiklik aylık puantajta hepsini onaylamak gerekiyor.
- 00:43Bordro Onaylama İşlemi
- Soru işaretli olanların hepsine tıklanıp "bordro güncelle" yapılması gerekiyor, aksi takdirde onaylanmıyor.
- Kişiler göreve başladıkları tarihlerden itibaren "artı" konumuna getirilmeli ve bu işlem bordro onaylanmadan önce yapılması gerekiyor.
- Puantajı indirip kontrol etmek faydalı olabilir, çünkü bazı öğretmenleri atlamış olursak puantajlar çıkmaz.
- 02:40SGK'e Bildirim Yükleme
- Bordro onaylandıktan sonra VI2 sitede e-bildirge yüklenmesi gerekiyor.
- SGK XML dosyası indirilip arşiv dışına çıkarılıp, SGK sitesine geri dönülerek yükleme yapılıyor.
- Dosya yüklendikten sonra hatalar kontrol edilmeli, örneğin TC kimlik numarası yanlış yazılmışsa düzeltmek gerekiyor.
- 04:14Bildirge Onayı ve İletme
- Onay bekleyen bildirgeler listesinde "belgeyi kontrol et" seçeneği ile bildirge kontrol ediliyor.
- Hata yoksa bildirge yeşile dönüyor ve "bildirgeyi onayla" seçeneği ile onaylanıyor.
- Onaylanmış belgelerden 2021-09 seçildikten sonra bilgiler getirilerek 53 kişi toplam ücret, tahakkuk tutarları ve hizmet listesinin çıktıları alınıp ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderiliyor.