• Buradasın

    Eşit Tepelerde ve Diplerde Likidite Aranması Eğitimi

    youtube.com/watch?v=mhXtcadpN1M

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Alfa Kripto Futures kanalında yayınlanan bir eğitim içeriğidir. Eğitmen, price action ders videoları serisinin bir parçası olarak likidite konusunu anlatmaktadır.
    • Video, eşit tepelerde (equal highs) ve eşit diplerde (equal lows) likidite aranması konusunu detaylı şekilde ele almaktadır. Eğitmen, market maker'ın bu noktalarda nasıl likidite topladığını, küçük yatırımcıların stoplarını nasıl patlatarak para topladığını ve bu tuzağı nasıl tespit edebileceğimizi grafiklerle açıklamaktadır.
    • Eğitim içeriğinde ayrıca market yapısı, arz-bölge, direnç bölgesi, Philip hareketleri, destek-direnç bölgeleri, order blokları ve mitigasyon blokları gibi kavramlar da ele alınmaktadır. Eğitmen, gelecek videolarda renklerdeki likidite, range likidasyon konseptleri, trend likidasyonu, swing patern ve iğneli likidite alma yöntemleri gibi konuları da anlatacağını belirtmektedir.
    Eşit Tepeler ve Diplelerde Likidite Aranması
    • Bu video, eşit tepelerde ve diplerde likidite aranması ve alınması konusunu ele alıyor.
    • Likidite konusuna dair önceki videolarda market maker'ın davranışları ve likiditenin ne olduğu anlatılmıştı.
    • Bu videoda eşit tepelerde likidite aranması, renklerde likidite alınması, power of three box ve tree top konseptleri, trendlerde likidite ile nasıl yürür ve trend likidasyonu anlatılacak.
    01:08Eşit Tepeler ve Diplelerin Tanımı
    • Eşit tepeler (equas high), fiyatın aynı noktaya yükseldiğini düşüp tekrar aynı noktaya yükseldiği durumlardır.
    • Eşit tepeler sadece iki birebir tepe şeklinde olmak zorunda değildir, farklı şekillerde de oluşabilir.
    • Eşit dipleler (equas low), fiyatın aynı noktaya düştüğünü yükseldikten sonra tekrar aynı noktaya düştüğü durumlardır.
    03:50Eşit Tepelerde Likidite Alımı
    • Fiyat bir tepe yaptıktan sonra düşer ve tekrar aynı noktaya gelirken, bazı yatırımcılar şort işlemi açar.
    • Eşit tepede stoplar yukarıya koyulduğunda, bu noktada likidite birikir ve market maker'ın dikkatini çeker.
    • Market maker, fiyatın yukarıya vurarak şortçuların stoplarını patlatır ve likiditeyi alır.
    08:13Eşit Tepelerde İki Yönüyle Likidite Alımı
    • Market maker sadece şortçuların değil, aynı zamanda longçuların parasını da almak ister.
    • Fiyat eşit tepenin altına düşerken, longçular stoplarını buraya koyar ve market maker fiyatın aşağıya vurarak onların likiditesini de alır.
    • Bu şekilde market maker hem şortçuların hem de longçuların likiditesini alarak iki tarafı da "tokatlar".
    11:05Likidite Alınma Belirtileri
    • Eşit tepede gerçekten bir kırılım olup olmadığını anlamak için low time frame'de aşağı doğru bir market kırılımı veya düşen mum yapısı görmelisiniz.
    • Eğer buradan aşağı doğru bir market kırılımı veya mum yapısı oluşursa, likidasyonun alındığını düşünmelisiniz.
    12:15Eşit Tepedeki Likidite ve Stoplar
    • Eşit tepeden dolayı oluşan likidite, burada işlem açan ve kapatmayanların stopları bulunmaktadır.
    • Fiyat üçüncü kez buraya yaklaştığında, işlem açanların stopları ve likiditesi biriktirmiştir.
    • Markette lon kaçanlar ve kıracak diye düşünenlerin stopları da bu bölgede biriktirmiştir.
    13:29Market Maker'in Stratejisi
    • Market maker, geçmişini bilmediğimiz varyasyondan farklı olarak, geçmişini bildiğimiz varyasyonda bizi önceden inandırmış olabilir.
    • Market kırılımı yaptığı yerde artık arz (direnç) bölgesi oluşur ve fiyat buradan döner.
    • Destekten direneğe dönüşme (philip hareketi) gerçekleştiğinde, fiyat bu konsepti oluşturur.
    15:52Eşit Tepedeki Tuzağı Algılama
    • Eşit tepenin ilk adımını geçmişte kurduktan sonra, market maker bizi bu noktaya inandırmıştır.
    • Eğer fiyat yukarıda ve yakında bir ordu blok (arz bölgesi/direnç) varsa, bu bize ipucu olarak görünmelidir.
    • Eğer fiyat bu bölgeye ulaşmadan eşit tepe yapıp şortları biriktiriyorsa, market maker bizi tuzağa çekmektedir.
    17:17Tuzağı Kullanma Stratejisi
    • Fiyat beklenen yere vurduğunda tepki verip şort işlemi basarsak, market maker'in tuzağını görebiliriz.
    • Tuzağı gördüğümüzde, fiyatın oraya vuracağını tahmin ederek long alabiliriz.
    • Tuzağı algılayarak, fiyatın hedefine ulaşmasını bekleyebilir veya ters yönde hareket etmesi durumunda aksiyon alabiliriz.
    19:02Likiditeyi Alanlar
    • Fiyat geldiğinde, eşit tepede stop koyan şortçuların likiditesi alınıp gider.
    • Fiyat yukarıya kırıldığında, buraları destek olarak gördükleri için long açanların da stopları patlar.
    • Market maker hem şortçuların hem longcuların likiditesini alarak, istediği hareketi yaptırabilir.
    22:41Fiyat Hareketi ve Eşitlik Noktası
    • Fiyat bir sebepten dolayı aşağı düşüyor ve bu durumun geçmişini bilmiyoruz.
    • Fiyat düşerken, bazı yatırımcılar tepki olarak long işlem açıyor veya spot alım yapıyor.
    • Market maker, fiyatın bu noktaya yaklaşmasını sağlayarak yatırımcıları bu noktayı eşitlik olarak inandırıyor.
    24:01Market Maker'in Stratejisi
    • İşlem açıp kapatmayan yatırımcıların stopları ve likitiler bu eşitlik noktasında birikiyor.
    • Market maker, fiyat tekrar aşağı doğru düşürerek longçuların stoplarını tetikleyip paralarını alıyor.
    • Fiyatın bu noktaya iki kere geldiğinden, üçüncü gelişinde kırılacağı düşünülerek stoplar bu noktaya konulabiliyor.
    25:34Likidite ve Stoplar
    • Eşitlik noktası trendlerdeki likidite ile ilgilidir.
    • Longçuların stopları altlarına, şortçuların stopları üstlerine konulur.
    • Market maker, longçuların parasını aldıktan sonra şortçuların paralarını da hedefleyerek likiditeyi alır.
    27:59Geçmiş Veriler ve Manipülasyon
    • Grafikteki geçmişi görmediğimiz bir durumda bile market maker aynı stratejiyi uygular.
    • Market maker, geçmiş verileri kullanarak yatırımcıları belirli noktalara inandırır.
    • Fiyat bir destek bölgesine yaklaşırken, market maker mitigasyon bloğu gibi yapılar kullanarak yatırımcıları inandırır.
    32:11Tuzak Stratejisi
    • Market maker, arz-talep bölgesi, destek ve order bloğu gibi yapılar kullanarak tuzak kurar.
    • Yatırımcılar bu yapıları görürken, market maker fiyatın bu noktadan döndüğünü göstererek tuzak kurar.
    • Yatırımcılar, market maker'in tuzakına düşerek hem buraya giderken hem de dönerken market maker'in paralarını hedeflemiş olurlar.
    34:24Eşit Tepeler ve Eşitlikler Hakkında
    • Konuşmacı eşit tepeler ve eşitlikler hakkında anlattıklarını bitirdiğini ve bununla ilgili iki örnek göstereceğini belirtiyor.
    • Bir sonraki videoda eşit tepeler ve eşitliklerin örnekleri olacak.
    • Video bitmediğini, örnekleri videonun devamında paylaşacağını açıklıyor.
    35:05Dört Saatlik Grafikte Eşit Tepe Örneği
    • Dört saatlik grafikte eşit tepe örneği gösteriliyor ve bu eşit tepe dört noktayla alınmış.
    • Eşit tepenin likiditesini aldığını, stopları patlatıp aşağı döndüğünü açıklıyor.
    • Mantıklı işlem yapanların eşit tepenin kırıldığında lonka çıktığını, diğerlerinin ise stoplarını kaybettiğini belirtiyor.
    37:30Otuz Dakikalık Grafikte Eşit Dip Örneği
    • Otuz dakikalık grafikte eşit dip örneği gösteriliyor ve iki nokta eşit dip olarak çiziliyor.
    • Eşit dip çizildikten sonra likidite biriktiğini ve market maker'in bu likiditeyi aldığını açıklıyor.
    • Market maker'in önce longçuların, sonra da şortçuların likiditelerini aldığını ve fiyatın bu hareketle düşüşe geçtiğini anlatıyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor