Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Türkiye Emekliler Derneği'nin emeklilerin gelirlerini artıracak dört talebini anlatan bir bilgilendirme içeriğidir. Videoda Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'ün açıklamaları aktarılmaktadır.
- Video, emeklilerin gelirlerini artıracak dört talebi detaylı olarak ele almaktadır: 2000 öncesi emeklilere yapılan intibakın 2000 sonrası emeklilere de uygulanması, taban emekli aylığı hesaplanma sisteminin yeniden belirlenmesi ve en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine (2324 TL) yükseltilmesi, sağlık alanında katkı paylarından muaf tutulması ve ek ödeme oranının %8-10'a çıkarılması. Ayrıca, Ramazan Bayramı nedeniyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının erken ödeneceği ve Temmuz'da zam ve ikramiye ayı olacağı bilgisi de paylaşılmaktadır.
- 00:18Emeklilerin Gelirlerini Artıracak Talepler
- 2020 yılında milyonlarca emekli vatandaş ek gelir elde ederken, Türkiye Emekliler Derneği emeklilerin gelirlerini artıracak dört talebi gündeme getirdi.
- Emeklilerin merakla beklediği gündem konuları intibak, en düşük maaşın asgari ücrete eşitlenmesi, sağlık alanında katkı payı ve ek ödeme oranının 8-10'a çıkmasıdır.
- Geçtiğimiz ayda 650 bin emekli vatandaşın maaşı en düşük 1.500 TL olmuştu.
- 02:10Emeklilerin Gelir Artışı İçin Talepler
- Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliliğin çalışma hayatının sonunda elde edilen kutsal bir hak olduğunu ifade ederek dört talebi sıraladı.
- Birinci talep: 2000 öncesi emeklilere yapılan intibak, 2000 sonrası emekli olan vatandaşlara da uygulanmalıdır.
- İkinci talep: Taban emekli aylığı hesaplanma sistemi yeniden belirlenmeli ve SSK ve Bağkur sigortalılarının taban emekli aylıkları asgari ücret seviyesine (net 2.324 TL) yükseltilmelidir.
- Üçüncü talep: Emekliler sağlıkta katkı paylarından muaf tutulmalıdır.
- Dördüncü talep: Vergi iadesi yerine getirilen %4 veya %5 ek ödeme oranları %8 veya %10'a yükseltilmelidir.
- 04:00Sonuç ve Beklentiler
- Türkiye Emekliler Derneği, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi.
- Bu durumda emekliler en az 2.324 TL alabileceklerdir.
- Videoda, devlet büyüklerinin Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün'ün dile getirdiği talepleri dikkate alması ve emekli vatandaşların gelirlerinin artması umulmaktadır.