• Buradasın

    Emeklileri Kandıran Dolandırıcılık Olayı

    youtube.com/watch?v=k-GHuppP0xo

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, emeklileri kandıran bir dolandırıcılık olayını anlatan bir haber formatındadır. Videoda Sami Yeşildağ adlı emekli ve onu dolandıran kişi yer almaktadır.
    • Videoda, bankadan kredi çekemeyen emeklileri kandıran bir dolandırıcılık yöntemi anlatılmaktadır. Dolandırıcı, emeklilere "kömür kredisi" adı altında kredi çekeceğini söyleyerek iki telefon almasını ister ve telefonların parasını alır. Ancak kredi çekemeyen emeklilerin maaşlarına haciz konulur. Bu yöntemle dolandırıcı, 50 kişiyi kandırmış ve emeklilerin maaşlarından 12.700 lira kesilmiştir. Video, dolandırıcının ve telefon satıcısının yakalanmasını isteyen emeklilerin durumunu göstermektedir.
    Emeklileri Kandıran Dolandırıcılık
    • Bankadan kredi çekemeyen emekliler kara listede olduğu için ihtiyaç kredisi çekemiyor.
    • Bir dolandırıcı, kredi çıkaracağını iddia ederek emeklileri kandırdı ve maaşlarına haciz koydurdu.
    • Sami Yeşildağ, emekli olarak bir arkadaşının yanında çalışırken kredi ihtiyacı vardı ancak bankada kırmızı listedeydi.
    00:44Dolandırıcılık Tekniği
    • Dolandırıcı, Sami Yeşildağ'a bankadan para çekeceğini söyleyerek onu kandırdı.
    • Kredi çıkaracağını iddia eden kişi, öncelikle iki adet telefon almasını istedi ve telefonların parasını geri aldı.
    • Emekliler krediyi beklerken, tek geçim kaynakları olan emekli maaşlarına haciz geldi.
    01:36Dolandırıcının Sonuçları
    • Sahtekarlar bu yöntemle tam elli kişiyi dolandırdı.
    • Kredi çekerek borcunu kapatmak isteyen kişiler ikinci bir borç tuzağıyla karşı karşıya kaldı ve maaşlarının tamamına haciz gelmiş durumda.
    • Şebekeler şimdi çaresiz dolandırıcıların ve telefonları satan bayiinin yakalanmasını istiyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor