Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir finans uzmanının Doğu Aras Enerji'nin halka arzına dair detaylı bir analizini sunduğu bir eğitim içeriğidir.
- Video, 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan Doğu Aras Enerji halka arzının teknik detaylarını (lot miktarı, iskonto oranı, dağıtım oranları, talep süreci) açıklayarak başlıyor. Ardından şirketin finansal durumu, kar performansı ve faaliyet alanları (Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerinde elektrik dağıtımı ve perakende satış) inceleniyor. Son bölümde ise yorumcu, halka arzın zamanlamasının yanlış olduğu ve kendi katılım planını paylaşarak videoyu sonlandırıyor.
- Doğu Aras Enerji Halka Arz Bilgileri
- 4-5 Kasım tarihlerinde talepler toplanacak, bir lot 110 liradan satılacak ve iskonto oranı %16 olacak.
- Ek satış dahil toplam 16,080,000 lot halka arz edilecek, halka açıklık oranı %24 olacak.
- ARAS kodu ile yıldız pazarda işlem görecektir ve dağıtım türü oransal olup bireysel yatırımcılara %60 oranında lot dağıtılacak.
- 00:49Halka Arz Detayları
- Taleplerinizi bankanız izin veriyorsa teminatlı blokeli yapabilirsiniz, böylece paranız atıl kalmayacak.
- Hisse tavan yaparsa ilk beş gün tavan fiyatlar ve şirket ile ortaklar tarafından altı aylık hisse satmama taahhüdü verilmiş.
- Şirket halka arzdan gelir elde etmeyecek, arz edilen hisseler Kiler Holding ve Çalık Enerji'ye ait.
- 01:29Şirket Hakkında Bilgiler
- Doğu Aras, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerinde ARAS EDAŞ şirketiyle elektrik dağıtımı ve ARAS EBSAŞ şirketiyle elektrik perakende satış faaliyetlerinde bulunuyor.
- Şirketin finansal borçların varlıklara oranı %9, piyasa değerine oranı %3 olup, enerji sektöründe iyi seviye finansal durumda.
- 2018, 2019 ve 2020'de kar açıklanmış, 2020'de 461 milyon kar var ve ilk altı ayda 301 milyona ulaşılmış.
- 02:14Değerlendirme ve Öneriler
- FK 16 olan Doğu Aras, bahsedilen illerde rakibi yok, bu nedenle kar her sene gelmeye devam edecek.
- Şirket büyümüyor çünkü abone artışı ve elektrik tüketimi artışı az, büyük ihtimalle temettü dağıtımı her sene yapılır ve enflasyon kadar artırılır.
- Halka arz çok büyük ve aynı tarihlerde Ulusal Factoring halka arzı da var, zamanlama yanlış olmuş, iki oransal halka arz aynı günlerde.